Jubilarni “XV kup Mimoze", tradicija ipak nije iznevjerena

I pored svih organizacionih problema, odlaganja prvobitnog termina (29.01 - 02.02.2014.), jubilarni “XV  KUP  MIMOZE 2014.” biće održan u Igalu od 26.02 - 02.03.2014. pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i KSR “Igalo”.

Novi termin se poklapa sa završnim svečanostima, takođe, jubilarnog 45. “PRAZNIKA MIMOZE” i završnom karnevalskom svečanošću, umjesto što su “PRAZNIK MIMOZE” tradicionalno otvarali sportski ribolovci.

 

Na žalost, konkurencija će ove godine biti mnogo skromnija – umjesto 10 - 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, BiH i dr. – učestvovaće ukupno 12 ekipa: ŠRPD “PORAT” iz  Podstrane, Hrvatska, sa 2 ekipe, 9 muških domaćih klubova: “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog, KSR “Meljine”, KSR “Dinigla” iz Bijele, KSR “Ribar” iz Baošića, KSR “Sipa” iz Tivta, SRK “Pagar” iz Tivta sa 2 ekipe, KSR “Bokeška jedra” iz Đenovića i KSR “Ama” iz Kostanjice, kao i ženska ekipa KSR “Jugole Grakalić”.

 

Takmičenje počinje u četvrtak, 27. februara, svečanim otvaranjem u 10h na platou hotela “Vojvodina”, koji je postao mjesto održavanja brojnih ribolovnih manifestacija.

 

Prva disciplina – “ribolov karolom iz ruke, iz barke” se održava od 13,30 - 17,30h u akvatorijumu Igljanskog zaliva.      

           

U petak, 28. februara, održaće se takmičenje u dvije discipline: od 08,15 - 12,15h –“ribolov štapom iz barke” i od 14,30 - 17,30h – “ekološki ribolov- uhvati ribu, izmjeri i vrati u more”.

 

U subotu, 1. marta će svi učesnici učestvovati na završnoj Karnevalskoj svečanosti – “suđenju i spaljivanju Karnevalske lutke”.

 

Ceremonijal svečanog zatvaranja – proglašenje rezultata, dodjela medalja i pehara pobjednicima, plaketa i dr. priznanja obaviće se od 19h uz prigodan zabavni program i zajedničku svečanu večeru.       

                                                                                                              

Svjesni da su sve ekipe na početku godine u materijalnoj oskudici, organizatori su ponudili minimalne uslove pansionskih i organizacionih usluga svim učesnicima – mogućnost privatnog smještaja uz hotelsku ishranu, ili hotelski smještaj uz minimalne cijene, ali ni to nije bio dovoljno prihvatljiv razlog da učestvuje više ekipa – primjera radi, prošle godine su učestvovale 22 ekipe! Organizatori posebno žale što prvi put ne učestvuje ni jedna ekipa iz Slovenije, iz koje je redovno dolazilo 8-10 ekipa.                        

          

Sigurno je da će i ove godine konkurencija biti jaka i da će, pored sportskog, ostvariti se i onaj podjednako važni cilj: razvijanje saradnje i prijateljstva između klubova i pojedinaca.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti