Građanski biro do juna

radovi na adaptiranju kompletnog prizemlja zgrade Skupštine opštine u Građanski biro, izvode se užurbano. Ekipa primorskih novina , danas je obišla  radnike Građevinara, koji su angažovani na ovom projektu , koji Opštinu košta oko 800 hiljada eura. Osim modernog građanskog biroa, biće adaptirana i potpuno rekonstruisana sala lokalnog parlamenata.

 

"Stra­te­gi­ja raz­vo­ja i ja­ča­nja ad­mi­ni­stra­tiv­nog ka­pa­ci­te­ta po­seb­no će do­ći do iz­ra­ža­ja otva­ra­njem gra­đan­skog bi­roa, či­me će se po­jed­no­sta­vi­ti rje­ša­va­nje za­htje­va gra­đa­na. Nji­ho­vo će bi­ti sa­mo da pod­ne­su za­htjev s pra­te­ćom do­ku­men­ta­ci­jom i da do­đu da pre­u­zmu rje­še­nje. Sma­nji­će se broj ko­ra­ka za stran­ke, a po­ve­ća­ti za nad­le­žne slu­žbe. Gra­đan­ski bi­ro je elek­tron­ska pi­sar­ni­ca sa veb ko­ri­snič­kim por­ta­lom i SMS oba­vje­šte­nji­ma za pod­no­si­o­ce za­htje­va, ko­ju će bu­dvan­ska op­šti­na ura­di­ti po uzo­ru na op­šti­ne Bar i Ti­vat. Stran­ka će po pod­no­še­nju za­htje­va na pi­sar­ni­ci bi­ti po­šte­đe­na obi­la­ska kan­ce­la­ri­ja i šet­nje i če­ka­nja u hod­ni­ci­ma, a pre­ko veb ko­ri­snič­kog por­ta­la mo­ći će da u sva­kom tre­nut­ku ima uvid u ko­joj je fa­zi njen pred­met", pojašnjeno je u Opštini.

lbuiubyvutc.jpg

 Oni su naveli da  da će pre­ko istog si­ste­ma i se­kre­ta­ri, kao star­je­ši­ne or­ga­na upra­ve, mo­ći da pra­te rad svo­jih slu­žbe­ni­ka i da li je pro­ce­du­ra pre­ko­ra­či­la pro­pi­sa­ne ro­ko­ve.
-Ma­nje če­ka­nje za iz­da­va­nje ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va i gra­đe­vin­skih do­zvo­la bit­no će do­pri­ni­je­ti da bu­de­mo znat­no kon­ku­rent­ni­ji i ostva­ri­mo dru­gi cilj, a to je una­pre­đe­nje bi­znis am­bi­jen­ta. Uvo­đe­nje Gra­đan­skog bi­roa zna­či­će i sma­nje­nje op­te­re­će­nja na ne­kim rad­nim mje­sti­ma, a sma­nji­će i mo­gu­ću ko­rup­ci­ju i po­ve­ća­ti po­vje­re­nje iz­me­đu Op­šti­ne i prav­nih i fi­zič­kih li­ca", saopšteno je Primorskim novinama

oijčoijuiubb.jpg

 

liglivlihvljhvjlh.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti