Crnogorski ragbisti prvi put na međunarodnoj pozornici

Ragbi reprezentacija Crne Gore otputovala je sinoć za Grčku, gdje će nastupati na predstojećem turniru B divizije, koji se održava u Solunu. Subota će biti istprojski dan za crnogorski ragbi, obzirom da je riječ o prvom učešću na međunarodnoj pozornici.

 

Ragbi reprezentacija simbolično je ispraćena sa vježbališta Royal Montenegro Golf & Country Club-a, gdje će u narednom periodu biti izgrađen prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa na istočnoj obali Jadrana. 

Džon Kenedi, osnivač i izvršni direktor kompanije Boka Group, generalnog sponzora crnogorske ragbi reprezentacije, izjavio je tim povodom: "Večeras smo ovdje da u svojstvu generalnog sponzora poželimo srećan put ragbi reprezentaciji Crne Gore i puno uspjeha na predstojećem šampionatu. Premda je ovo za Crnu Goru prilično novi sport i nije prošlo puno vremena od kada je krenula ragbi priča, osjetan je napredak koji je učinjen za relativno kratak period, što je i razlog da vjerujemo u uspjeh ovog sporta."

Beket Taker, predsjednik Ragbi saveza Crne Gore je rekao: "Veoma nas raduje da smo uspjeli da pronađemo veliki broj zainteresovanih, mladih ljudi koji gaje entuzijazam i ljubav ka ovom sportu i koji su me takoreći "primorali" da učinim napor i pronađem sponzora kao što je Boka Group, koja je pružila ne samo finansijsku, već i druge vidove podrške."

Selektor Mišel Milović je izjavio da je za njega velika čast da predvodi Crnu Goru na prvom međunarodnom turniru i dodao: "Nadam se uspješnom nastupu. Imamo tehniku, imamo dobar tim i uz par mjeseci uigravanja bićemo spremni za mečeve koji nas očekuju".

Na turniru u okviru "B" divizije - Jug, crnogorski ragbisti će odmjeriti snage sa reprezentacijama Švajcarske i Turske.

foto: Miloš Ćetković 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti