Ratković: Sezona propala, moramo spremnije dočekati novu

Ljetnja turistička sezona teško se može popraviti i već sada bi trebalo da počnemo da se pripremamo za narednu i u pronalazak novih tržišta, saopštio je Dnevnim novinama dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković.

Turistička sezona u Crnoj Gori nije počela onako kako se očekivalo. U većini primorskih gradova još uvijek se čeka dolazak većeg broja turista, a jedan od dodatnih problema predstavljaju i loši vremenski uslovi koji su u julu pogodili Crnu Goru.

"Malo se toga može spasiti od ove sezone. Potrebno je restrukturiranje. Moramo se okrenuti i drugim tržištima i već sada početi da razmišljamo o narednoj sezoni koju moramo spremniji dočekati", rekao je Dnevnim novinama dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković.

Ratkovića je istakao da je neophodno da se okrenemo tržištima poput Njemačke, Francuske i Velike Britanije.

VEZANO: Intervju Dekana Fakulteta za biznis i turizam Rada Ratkovića za DAN: Previše zavisimo od Rusa

Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore, našu državu je u maju posjetilo 91.270 turista ili za 2,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine. (dnevne novine/portal analitika)

Kiša pokosila sezonu, nastavlja do četvrtka

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja