Dita Von Teese jedna od prvih gostiju u Regent hotelu u Tivtu

Holivudska ikona Dita Von Teese prva je od poznatih gostiju novootvorenog hotela sa pet zvjezdicaRegent Porto Montenegro.

Kraljica burleske prisustvovala je licitaciji njenog portreta napravljenog od kristala, djela beogradske multimedijalne umjetnice Milene Zevu. U organizaciji njujorške agencije TheDuke, licitacija i događaj pod nazivom Kraljevski koktel održani su sinoć, 02. avgusta u Library bar-u Regent hotela.

Portret izrađen od više od 13.000 Swarovski kristala prodat na aukciji, a trećina prihoda biće uplaćena u humanitarne svrhe, u saradnji sa Fondacijom Petrović-Njegoš, u cilju očuvanja i promocije crnogorskog identiteta, kulture i tradicije.

Prilikom prezentacije Mileninog djela Dita Fon Teese nije krila oduševljenje hotelom Regent Porto Montenegro, kazujući da je vrlo uzbuđena što je prvi put u Crnoj Gori i da će sljedećih nekoliko dana provesti otkrivajući čari Boke Kotorske: Radujem se što sam ovdje i iz humanitarnih razloga, jer će jedna trećina prihoda sa aukcije djela koje je Milena uradila ići Fondaciji Petrović Njegoš.

Djelo je svojevrstan omaž Tamari de Lempickoj, umjetnici art deco stila iz tridesetih godina prošlog vijeka i njenom autoportretu Tamara u zelenom bugatijuNakon što sam Ditu upoznala u Parizu, bila sam sigurna da je ona jedna od rijetkih osoba koja ima izgrađen stil, stav i samopouzdanje. Ona je jedinstvena u doba kad svako želi biti kopija  kazala je umjetnica Milena Zevu o svojoj inspiraciji Diti Von Teese. Izuzetno je zadovioljstvo biti dio ovakvog događaja u hotelu Regent Porto Montenegro koji će značajno promijeniti ugostiteljsku i turističku, ali kako smo vecečras vidjeli, i lifestyle ponudu Crne Gore i regiona.

Milena ZeVu je međunarodno priznata umjetnica porijeklom iz Srbije. Ona stvara unikatne radove koji su urađeni u specijalnoj tehnici koju razvija godinama. Sarađivala je sa svjetski poznatim ličnostima na razlicitim projektima sa ciljem da napravi umjetničke radove koji su drugačiji od onoga što je danas trend. Njen portret Princeze Grejs se nalazi u privatnoj kolekciji porodice Grimaldi u Monte Karlu, a njeni radovi dostizali su zapažene iznose na raznim dobrotvornim aukcijama po svijetu.

Iako je već primio prve goste, svečano otvaranje hotela Regent biće organizovano 27.avgusta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti