Kako sezonu komentariše predsjednik opštine Budva

Ovogodišnja turistička sezona uspješna je, što će pokazati i podaci na kraju sezone o broju turista koji su došli u Budvu, broju ostavrenih noćenja, a i od prihoda ove sezone, smatra predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.

 

Maj i jun su, ističe Rađenović, bili iznad, a avgust koji je špic turističke sezone u Budvi na nivou je očekivanja.

 

“Statistika govori da je u Budvi registrovano 60.000 turista i ohrabruje da će avgust kao udarni mjesec biti veoma plodonosan. Očekivanja od septembra i prve polovine oktobra su dobre, naročito kada su hotelski kapaciteti u pitanju. Iz tog ugla sam ubijeđen da će ova turistička sezona biti za naš grad kvalitetna”, ocjenjuje prvi čovjek grada.

Do početka avgusta po osnovu boravišne takse naplaćeno je 1.023.000 eura, što je 39 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je naplata iznosila 735.000 eura.

Isti su parametri po pitanju priliva od privremenih lokacija od čega je naplaćeno oko 1,3 miliona eura.

“I zbog toga glavni utisak iz ugla države za ovu sezonu je da će, vjerujem, biti bolja naplata prihoda kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, zaključuje Rađenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja