Uhapšen Kosovar makro

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Herceg Novi su juče, 25. oktobra 2014. godine, zajedno sa Odsjekom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, spoveli akciju „Horizont“, u kojoj su lišili slobode R.I. (61), rođenog u Kosovskoj Mitrovici a nastanjenog u Herceg Novom, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. 

U akciji, koja je trajala više mjeseci, policijski službenici su sproveli niz operativno – taktičkih aktivnosti, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem. Po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom izvršen je i pretres stana koji koristi R.I, u kojem je pronađen i oduzet mobilni telefon sa dvije SIM kartice.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.I. u dužem periodu, na više lokacija, radi vršenja prostitucije, određenom broju lica podvodio više ženskih osoba, uz novčanu nadoknadu koja se kretala u iznosu do 150 eura.

Osumnjičeni R.I. je juče, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. ZODT je za R.I. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u trajanju do 48 časova. On je danas sproveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, te je ovo lice shodno tome sprovedeno u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti