Rasvijetljeno ubistvo direktora Avale

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova su, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, nakon intenzivnih aktivnosti spovedenih u prethodnom periodu, danas lišili slobode: 

- M.Š, starog 30 godina, iz Danilovgrada, zbog sumnje da je, na štetu Dragana Bećirovića, počinio krivično djelo teško ubistvo, i
- M.B, starog 32 godine, takođe iz Danilovgrada, zbog sumnje da je, na štetu Dragana Bećirovića, počinio krivično djelo teška tjelesna povreda putem pomaganja u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. 

Višemjesečne policijske aktivnosti, realizovane u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici, ukazuju na osnovanu sumnju da je M.Š. na podmukao način lišio života Dragana Bećirovića u Budvi, 10. aprila 2011. godine oko 02,40 časova, na način što je zajedno sa za sada nepoznatim licem u naselju Golubovina sačekao dolazak oštećenog Bećirovića ispred zgrade u kojoj je stanovao, a onda, u trenutku kada oštećeni nije očekivao niti se nadao, zajedno sa pomenutim licem fizički napao oštećenog. U toku napada M.Š. se, kako se sumnja, mašio pištolja kalibra 7,62 mm i u pravcu Bećirovića ispalio tri hica, koji su ga pogodili u predjelu butine lijeve noge, desnog koljena i prsta lijeva šake, nanoseći mu povrede od kojih je oštećeni istog dana preminuo.

Sumnja se da je M.B. počinio krivična djela za koje se sumnjiči na način što je, od početka 2011. godine pa do izvršenja teškog ubistva, umišljajno pokušao da pomogne osumnjičenom M.Š. u izvršenju krivičnog djela teška tjelesna povreda stvaranjem uslova da se oštećeni Dragan Bećirović fizički napadne i pretuče u Budvi i da mu se u tom napadu nanesu teške tjelesne povrede. U tom smislu sumnja se da se M.B. angažovao, raspitivao i tražio osobe određenih fizičkih karakteristika koje bi zajedno sa M.Š. izvršili prebijanje Bećirovića.

M.B. takođe, kako se sumnja, nije prijavio nadležnim organima saznanje o fizičkom napadu koji je M.Š. zajedno sa nepoznatim licem preduzeo prema oštećenom Bećiroviću, kada se M.Š. i mašio pištolja i ispalio više metaka u oštećenog, koji je zadobio povrede usljed čega je preminuo, iako je M.B. bio dužan da to učini jer se radilo o krivičnom djelu teško ubistvo čiji izvršilac mu je bio poznat a za koje se može izreći do 40 godina kazne zatvora.

Dežurna Služba Centra bezbjednosti Budva je, 10. aprila 2011. godine u 02,48 časova, od strane Službe hitne medicinske pomoći u Budvi obaviještena da je kod njih doveden oštećeni Bećirović sa povredama od vatrenog oružja. Ovo lice je, nakon ukazane ljekarske pomoći, preminulo prilikom transporta ka bolnici u Kotoru.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje je izvršen uviđaj kojim je rukovodio istražni sudija Višeg suda u Podgorici u prisustvu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici. Izuzeti predmeti i tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici kriminačističke policije su u komunikaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, radeći na rasvjetljavanju teškog ubistva Bećirovića, u kontinuitetu preduzimali brojne policijske mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih M.Š. i M.B. Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju za sada nepoznatog lica koje je zajedno sa M.Š. fizički napalo Bećirovića i koje je bilo u društvu sa M.Š. kada je počinjeno teško ubistvo na štetu ovog lica.

Osumnjičeni M.Š. i M.B. su, uz posebne izvještaje kao dopunu krivične prijave, danas privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti