Ponuđena Pizana, Drobni pijesak, Tanga bič, Čanj

Javno preduzeće Morsko dobro, nakon što je dobilo zeleno svjetlo vlade, objavilo je tender za zakup 75 kupališta od Ulcinja do Herceg Novog, od čijeg izdavanja očekuje da inkasira najmanje 190 hiljada eura.


Interesantno je da su se na tnderu našle i one najatraktivnije plaže u na budvanskoj rivijeri prije svega Pizana, pored Staroga grada, Tanga bič na Zavali, istočna svetostefanska plaža, kao i jedna od najljepših - Drobni pijesak.


Ukupno na području Budve, na tenderu se našlo 12 plaža, od čega je minimalna počena cijena 75.666 eura. Najskuplja je Pizana, čija je početna cijena godišnjeg zakupa 22.861 euro. Nakon što je Upravni sud oborio odluku o djeljenju plaže, Morsko dobro je ponovo raspisalo tender i za atraktivnu Tanga bič, kupalište na rtu Zavala, čija je sada početna cijena čak 15.147. Nju je prethodnih dvije godine u zakup držala kompanija Monte sistem, koja je ponudila četiri puta veću cijenu od početne i to 20.222. Bodovanje Morsko dobra, osporila je firma AMIA , koja gradi rezidencijalni kompleks Dukljanski vrtovi na Zavali, čija je ponuda bila 20 hiljada eura.
Na tenderu je i divlja plaža Drobni pijesak, koja već dvije godine unazad nije imala zakupca. Nju je ranijih godina u zakup držala firma koja gazduje hotelom „ Avala“ , imajući u vidu da je ruski biznismen, kupio i zemljišni kompleks u zaleđu ove plaže. Početna cijena za ovogodišnji zakup Drobnog pijeska je 9.369 eura.
Na tenderu je i nudistička plaža na jazu, kao i nekoliko kupališta u Buljarici.


Morsko dobro objavilo je tender i zakup 15 kupališta na barskoj rivijeri čija je ukuipna početna minimalna cijena 45.803 eura. Najinteresanatnije je da se na tenderu našla plaža u Čanju, koja je izdijeljena na tri kupališta, i svaki ponaosb ponuđen za davanje u zakup. Najskuplji je zapadni dio plaže čija je početna cijena 14.444 eura, istočni dio je ponuđen za godišnju zakupninu od 4.560 eura, dok sami zapadni kraj plaže ima simboličnu cijenu od 576 eura za ljeto.


Objavljen je i poziv za davanje u zakup 22 kupališta duž hercegnovske rivijere, od čega javno preduzeće očekuje da inkasira najmanje 41.328 eura, koliko iznosi ukupna mimnnimalna početna cijena.


Na tendersku se našlo i devet kupališta na podtručju zone morksog dobra u Tivtu, čija je ukupna minimalna početna godišnja cijena zakupa 8.713 eura.


Ponuđeno je i 17 kupališta na području kotorske opštine, od čega ovo javno preduzeće očekuje da inkasira najmanje 17.393 eura. na tenderu su i dva kupalita u ulcinju, čije su početne minimalne cijene od po 500 eura.

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti