Opština Budva najavljuje vruću investicionu jesen

Opština Budva najavljuje vruću investicionu jesen
Sve spremno za građanski biro

Građanski biro, prvi takve vrste na primorju, biće napravljen u Opštini Budva, a trenutno je sve spremno da započnu radovi na preuređenju prizemlja zgrade Opštine, kao i skupštinske sale.

Jesen, kako je najavio gradonačelnik Lazar Rađenović, rezervisana je i za početak nekoliko investicionih projekta poput izgradnje šetališne staze uz lijevu svetostefansku plažu- Lungo mare.

 

„Završena je kompletna priprema za izgradnju građanskog biroa u Opštini Budva koja podrazumijeva četiri segmenta izgradnje. Rekonstrukcija hola u opštini u kojem će biti smješten građanski biro, kao strateški i projekat na koji Opština fokusira najveću pažnju, jer od tog projekta očekuju veliko unapređenje kvaliteta servisa administracije prema građanima i investitorima u Opštini Budva. U okviru ovog projekta biće rekonstruisana skupštinska sala, opremljena informativnom tehnologijom, izgradnjom novog hardverskog sistema u cjelokupnoj opštinskoj administraciji i implementacijom novog softverskog rješenja“, kazao je gradonačelnik Rađenović.

 

Takođe je istakao da će ukupna investicija iznositi 772.000 eura i počeće odmah nakon selidbe Suda za prekršaje u „TQ Plazu“, za koji su već tamo spremne prostorije. On očekuje da već u septembru započne realizacija ovog projekta.

 

„Drugi važan projekat je projekat Lungo mare za koji je završen glavni projekat, koji je uradio arhitekta Brano Mitrović. Sprema se raspisivanje tendera za odabir izvođača radova za ovaj projekat, koji će biti realizovan u iznosu od oko 2,2 miliona eura“, istakao je Rađenović.

 

Do kraja godine, dodaje Rađenović, u rad će biti pušteno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako u mehaničkom tako i u biološkom dijelu tretmana. „Time ćemo dati jedan potpuno novi kvalitet opštini Budva već krajem ove godine i spremni čekati iduću sezonu, kada je u pitanju ovaj projekat".

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja