Nautic show, Sajam turizma i sajam ekologije u Budvi


Na Jadranskom sajmu u Budvi od 16. do 18. aprila na programu su tri sajamske manifestacije :

33. Nautic show – Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju
24. METUBES – Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo
21. Sajam ekologije



U susret ljetnjoj turističkoj sezoni 33.Nautic show predstavlja ponudu plovila, nautičke opreme, usluga čartera, osiguranja, servisa, opreme za marine, vanbrodskih motora, pomoćnih i plovila za sport i razonodu, kako domaćih zastupnika renomiranih nautičkih brendova, tako i inostranih izlagača. Na Sajmu će se predstaviti i specijalizovani mediji u sektoru nautike, ali i mogućnosti za školovanje i obuku kadrova u oblasti nautičkog turizma. Uz plovila i opremu, pojedini izlagači će predstaviti i ekološka vozila različitih namjena, interesantna za upotrebu u marinama, ali i hotelskim kompleksima.

21. Sajam ekologije se ove godine održava pod pokroviteljstvom Agencije za zaštitu životne sredine. Na sajmu će se predstaviti kompanije koje se bave zelenom energijom, održivim razvojem, zaštitom životne sredine, zbrinjavanjem otpada i proizvođači zdrave ekološke hrane. Posebno značajno je organizovano učešće kompanija iz Češke Republike u domenu ekoloških rješenja u energetskom sektoru .Ove kompanije nastupaju na Sajmu pod okriljem Konfederacije Industrije Češke Republike, krovne organizacije svih udruženja, asocijacija i tijela industrije u Češkoj Republici.

Na 24. METUBES-u ponudu predstavljaju Nacionalna Turistička Organizacija i lokalne turističke organizacije iz Crne Gore, domaće i inostrane turističke agencije i udruženja. U značajnom broju prisutni su izlagači iz segmenta opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, tradicionalni, i oni koji po prvi put koriste sajamsku platformu za nastup na tržištu Crne Gore.

Programski sadržaj izložbi je usmjeren na sinergiju tri izložbe, u pravcu kreiranja sadržajnog ukupnog turističkog proizvoda. Teme uključuju aktuelna pitanja i pravce razvoja segmenata turističkog proizvoda, zakonske regulative u oblasti zapošljavanja, zaštite sredine u funkciji razvoja nautičkog turizma, prezentacije nautičkih publikacija i usluga, aktivnosti i programa Agencije za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode, Prirodnjačkog muzeja Crne Gore I Uprave za šume. Posjetioci će biti u prilici da degustiraju specijalitete nacionalne kuhinje i učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u saradnji sa izlagačima.

Za najuspješniji izlagački nastup Jadranski sajam će dodijeliti tradicionalnu sajamsku nagradu EXPO TROPHY.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti