Print this page

Mediteranskom ishranom protiv lošeg metabolizma

Mediteranska ishrana je odlična zdravstvena metoda za muškarce koji imaju problema sa metabolizmom i seksualnom disfunkcijom, a i sve ostale koji tih vrsta problema nemaju. U poslednje vrijeme, mediteranska ishrana je postala popularna, jer su nove studije pokazale da je dobra i za sprečavanje srčanih i moždanih udara.


Takođe je odlična i za povećanje nivoa libida kod muškaraca sa lošijim metabolizmom.
Mediteranska ishrana se sastoji od pet ključnih karakteristika: velike količina voća, povrća, hljeba od cijelih zrna, žitarica, krompira, zrnevlja i sjemenki. Značajan dio ishrane je i maslinovo ulje za smanjenje nivoa holesterola u krvi. Pored svega toga, dosta ribe i vrlo malo crvenog mesa, konzumacija jaja je maksimalno četiri nedeljno i vina od minimalne do umjerene količine. 
Pošto je ishrana odlična za osobe sa lošim metabolizmom, postavlja se pitanje šta je loš metabolizam.

On izaziva grupu oboljenja kojoj pripadaju srčani udari i dijabetes, a sastoji se iz:

Visokog krvnog pritiska
Visokog nivoa šećera u krvi
Visokog nivoa triglicerida u krvi
Niskog nivoa holesterola u krvi
Gojaznosti


Niko zasigurno ne zna kako tačno mediteranska ishrana poboljšava organizam, sređuje krvnu sliku, oslobađa viška kilograma. Ali zna se da su semenke i zrnevlja puna arginina, amino kiselina koji potpomažu boljoj cirkulaciji. Mediteranska ishrana je preporučljiva u svim životnim dobima, a najbolje je početi sa konzumacijom što ranije da bi se stvorili odlični zdravstveni rezultati.


PODIJELI