Da li je na pomolu nova kriza vlasti u Budvi?

SNP večeras ispostavlja koalicionim partnerima zahtjeve


Budvanski SNP zatražio je hitno održavanje sastanka vladajuće koalicije koji će, kako je „Primorskim novinama“ potvrđeno iz više izvora, biti održan večeras u 18 časova. Opštinski odbor SNP je zasijedao prije dvije noći, a zaključke, njihov predstavnik će predočiti na sastanku koalicije.


Budvom već godinu vlada koalicija (Demokratska Crna Gora, Demokratski front, SNP, DEMOS, URA, SDP, LP i nezavisni odbornik) u kojoj SNP aktivno participira.
Poznavaoci političkih prilika u Budvi ocjenjuju da je SNP već duže nezadovoljna svojim učešćenjem u vlasti, pa bi to moguće bio i jedan od zahtjeva da njihovi kadrovi se nađu na još odgovornih pozicija, imajući u vidu da su partije sa jednim odbornikom (koliko ima SNP u lokalnom parlamentu), dobile mnogo više funkcija od njih.


Budvanska vlast je ljetos prošla kroz tromjesečnu krizu, koliko nijesu održavane sjednice lokalnog parlamenta, nakon što nezavisni odbornik Stevan Džaković je ispostavio svoje zahtjeve, vezano za podršku aktuelne vlasti oko otvaranja izbornih lista.


Taman što su se strasti smirile i započelo normalno funkcionisanje vlasti, uslijedilo je novo zatezenja - odbornik SNP nije se pojavio na minuloj sjednici lokalnog parlamenta, kada se na dnevnom redu našla odluka o smjeni predsjednika SO Đorđija Vujovića (kadar DF).


Ipak, SNP jasno je dao do znanja još u julu, a to ponovio i krajem novembra kada je ispostavio spisak zahtjeva koje aktuelna vlast mora da ispuni.


Oni su tražili da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine uvrsti ono što su predstavnici partija uoči oktobarskih lokalnih izbora, a koje su poslije zaključile koaliciju, obećali građanima.


Prije nešto više od godine dana, opoziciona koalicija je sjela za kormilo broda koji tone, broda zvanog Budva. Znajući da ispred sebe imamo nimalo lak zadatak, krenuli smo u predizbornu kampanju sa velikim obećanjima i snažnom željom, ubjeđujući građane da smo baš mi lijek za Budvu.Mi iz SNP-a mislimo da je poslije godinu dana i finansijske konsolidacije Opštine došlo vrijeme da se ta obećanja ispune“, naveli su u pismu koje su u novembru koaliconim partnerima uputili iz SNP.
 „ Budući da se ti zahtijevi tiču svakog građanina Budve, ponovićemo ih smanjiti cijenu vode od 20 do 30 posto i ukinuti taksu na vodomjer. Smanjiti cijenu za odvoz smeća 10 odsto.
 Obezbijediti besplatan prevoz đacima koji u školu moraju ići gradskim prevozom
. Osloboditi građane Budve koji riješavaju stambeno pitanje plaćanja komunalija do 400m2
 Iz plana privremenih lokacija izbrisati dva kamena “kioska” od 2.000m2 na Svetom Stefanu zatim novi restoran „Nobu“ kao i privremene lokacije na Svetom Stefanu i Starom gradu.
 Napraviti komisiju od predstavnika koalicije koja će ispitati sve Ugovore od 2005 godine.
 Izvršiti popis Opštinske imovine“, navode u loklanom SNP.
Kako su koalicioni partneri saglasni sa ispunjenjem ovih zahtijeva, obzirom da su i sami u predizbornoj kampanji imali ista ili slična obećanja, očekujemo da se na prvoj narednoj sjednici SO Budva, ove tačke nađu na dnevnom redu“, zahtjevi su SNP.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti