Izložba poznatog ruskog umjetnika u „Dukley gallery“

Anufrijev „Analogue art“

Izložba "Analogue Art" poznatog ruskog umjetnika Sergeja Anufrijeva, u organizaciji Dukley European Art Community , biće svečano otvorena 22 Decembra, 19 časova u galeriji „Dukley Gallery“ u zgradi Dukley Residences nadomak Staroga grada.


Sergej Anufrijev je rođen 1964. Godine u Odesi u porodici slikara-nonkonformista moskovskog porijekla koja je 60-tih godina postala centar južno-ruskog savremenog slikarstva i jedino središte nezvanične kulture u Ukrajini. Kao rezultat djelatnosti ovog društva se javio novi talas savremenog slikarstva u Odesi, a mladi učesnici, jer nisu našli tamo svoje gledaoce, prešli su u Moskvu. To je postalo tradicija za naredne generacije slikara iz Odese.


U ovoj sredini, genetski povezanoj sa oazisima „druge kulture“ (Моskva, Lenjingrad, Pribaltika, Кrim, Каvkaz, Srednja Azija, Sibir), bio je rođen kreativni potencijal, koji je Sergej Anufrijev realizovao već početkom 80-tih godina kada se preselio u Moskvu i započeo samostalnu djelatnost u društvu konceptualista.
U Moskvi 1986. godine Sergej Anufrijev je bio izabran za predsjednika na čelu Kluba avantgardista , 1987. godine — učestvuje u projektu «Pop-Меkanika» i zajedno sa Jurijem Lejdermanom iz Odese i Moskovljaninom Pavlom Peperštejnom stvara grupu „Inspekcija Medicinska Germeneutika“,
1988. godine učestvuje u projektu „Iskunstvo“ (Berlin-Moskva).
1989.godine — istraživačko putovanje na Krim zajedno sa S.Bugajevom (Afika), početak rada u projektu „Donaldostrukcija“.
1991.godine Sergej Anufrijev je postao jedan od osnivača art-grupe „Oblačna komisija“. Grupa je učestvovala u Venecijanskom Bijenale zastupljena italijanskom galerijom „Sprovieri“.
Od 1994. do 1997.godine Sergej Anufrijev je radio kao nastavnik u raznim umjetničkim školama u Zapadnoj Evropi.
1996.godine su zajedno sa Evgenijem Šilipovskim osnovali u Moskvi društvo „Tartu“ — slikarsku zajednicu , koja producira tajne prakse u savremenom slikarstvu.
1997.godine u galeriji „Tačka“ je bio ostvaren projekat KCS (Коpije Cara Solomona).
1998.godine Anufrijev je osnovao društvo „Kosa“, čiji je zadatak tvrdnja verovatnog razmišljenja od strane kreativne osobe.
2001.-2002. godine Sergej Anufrijev radio je kao art-direktor u „Galeriji гGeljmana“ u Kijevu, a kasnije u Moskvi.
2003.godine se preselio u SPb da bi zajedno sa Sergejem Bugajevim razvijali eksperimentalne projekte.
2004.godine je zajedno sa svojim prijateljima osnovao umjetničko društvo „Rusija“, koje razrađuje nove slikarske prakse.
2014. – 2015.godine živi u Odesi, gde nastavlja sa razradom ideje-koncepcije „Novi Super Svet“. Praktikuje “Alfa Graviti” zajedno sa autorom Jezerskim Vladimirom Borisovićem, definiše ovu praksu kao „jedan od ulaza u visoka stanja „Novog Super Sveta“.
2016.godine se preselio u Moskvu.
Živi i radi u Odesi, Kijevu, Moskvi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti