Naplaćeno rekordnih 3.1 miliona eura boravišne takse

Uprava lokalni javnih prihoda Opštine Budva za 11 i po mjeseci naplatila je 3.1 miliona eura na ime boravišne takse što je za 400 hiljada eura više nego u istom periodu prošle godine. To je za“Vijesti“ saopštio sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić uvjeren da će prihodi biti još veći jer predstoje novogodišnji praznici i najava odlične popunjenosti hotelskih kapaciteta i privatnog smještaja.


Zaključno sa zaključno sa 17. decembrom . avgustom ukupno naplaćeno 3.166.547.68 eura, od kojih se 1.401.632.18 eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu je naplaćeno 2.759.260.40 eura, od čega se 1.158.312.30 eura se odnosi na naplaćen iznos boravišne takse za privatni smještaj. Upoređujući sadašnje sa prošlogodišnjim rezultatima, možemo biti više nego zadovoljni, jer smo ostavrili veću naplatu boravišne takse za čak 407.287 eura. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je naplata boravišne takse za privatni smještaj bolja za čak 243.320 eura nego lani u istom periodu“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Lokalne i Nacionalne turističke organizacije.


On je podsjetio da je tokom ljeta Turistička inspekcija imala intezivne kontrole, sa ciljem povećanja broja legalnih izdavaoca smještaja i što bolje naplate boravišne takse. Inspekcija je bila na terenu do kraja septembra kako bi se što bolje kontrolisala naplata boravišne takse na samom kraju turističke sezone.
Na području budvankse opštine sada je regiustrovano 28 hiljada ležaja u privatnom smještaju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti