Krapović: Sea dance neće biti više na Jazu

Sea dance festival sa velikom izvjesnošću neće više biti organizovan na Jazu“, kazao je gradonačelnik Budve Dragan Krapović juče konferenciji za novinare povodom godinu dana od kada je nova gradska uprava preuzela upravljanje Budvom.

A da li će i gdje biti festivala, odlučiće Skupština opštine, a prilika da se raspravlja o efektima Sea dance biće u prvom kvartalu naredne godine, kada bi se pred odborničkim sazivom trebao da nađe izvještaj organizatora kako su potrošili 150 hiljada novca koji su dobili iz opštinske kase.


Krapović je kao obrazloženje zbog čega Sea dance ne može više biti organizovan na Jazu naveo probleme sa kojima se iz godinu u godinu suočavali organizatori.


Mi smo ove godine organizovali festival sa mnogo manje novca nego ranijih godina što je to činila prethodna gradska uprava. Uspjeli smo da vratimo dugove koji su naši prethodnici ostavili prema organizatorima. Ove godine Opština je u organizaciju festivala participirala sa 150 hiljada eura, duplo manje nego što je to godinama ranije“, kazao je Krapović.


Prema njegovim riječima ugovor sa organizatorima je i dalje na snazi.
Međutim, dobili smo neke izvještaje o troškovima organizatora za minuli festival. To će biti predočeno odbornicima u lokalnom parlamentu i onda ćemo detaljno u prvom kvartalu naredne godine prodiskutovati o tome šta je urađeno, da li su pare svrsishodno potrošene, kakav je bio efekat festivala za Budvu , kakav eventulano može biti.. Na kraju donijeće se odluka na Skupštini opštine“, naglasio je Krapović.


On je kao njegovo lično mišljenje iznio da festival Sea dance jeste donio Budvi jednu marketinšku prepoznatljivost.
Bilo je tu i dobrih i lošijih godina, međutim, ono što je moja percepcija da nije sigurno ono što su organizatori u svojim izvještajima do sada naglašavali, pogotovo ne u kvantitativnom smislu. Te desetine , stotine miliona eura finansijskog efekta , ti multiplikatori, sve te formulacije, nama ne piju vodu. Ne vjerujem da je festival ove godine donio 11 miliona eura crnogorskoj privredi , ukoliko jeste, ja sam više nego zadovoljan da smo ulaganjem od 150 hiljada eura, donijeli toliki novac crnogorskoj privredi“, zaključio je Krapović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti