Budva oslobađa plaže od mobilijara

Opština planira da sa 50 hiljada eura da ove godine zakupi nekoliko kupališta

Opština Budva izdvojila je 50 hiljada eura za zakup neke od budvanskih plaža, koja će biti pretvorena u javno kupalište , oslobođeno mobilijara i dato građanima na upotrebu.

To je gradska uprava u nekoliko navrata isticala, a budžetom za ovu godinu definitivno je zacrtan novčani iznos, koji je opredijeljen da se predstavnici lokalne uprave pojave kao zainteresovani zakupci na nekom od tendera koji bude objavio JP Morsko dobro.
Ostaje da se vidi koja će to plaža moći biti izdata u zakup, a gradski oci najviše su zaintereosvani za neku u blizini Staroga grada, poput Pizane.


Javno preduzeće „Morasko dobro“ je nedavno saopštilio da na budvanskoj rivijeri već nekoliko godina unazad postoje dvije javne, gradske plaže shodno Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, koje su u potpunosti oslobođene od plažnog mobilijara. Riječ je upravo o dijelu plaže u Petrovcu i o dijelu Slovenske plaže ispod hotela “Park”, u okviru koje je izgrađena i pristupna rampa za potrebe lica sa invaliditetom.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja