Opština spremna da pomogne izgradnju novog doma za stare u Petrovcu

Franjevačkom manastiru 100 hiljada

Opština Budva doniraće 100.000 eura za gradnju Doma za stare u okviru u franjevačkog samostana časnih sestara u Petrovcu, Sveti Vid. To je predviđeno Planom investicija za ovu godinu.
Franjevke su prošle godine proslavile 70 godina od dolaksa i boravka u našoj zemlji i pola vijeka od kada su u Petrovacu se posvetile brizi i njegovanju, kako starih i nemoćnih mještana, tako i stanovnika ostalih djelova Crne Gore.


U okviru samostana postoji dom za stare, gdje se časne sestre brinu o starim i nemoćnima, ali su uslovi i kapaciteti ograničeni, pa već duži niz godina postoji ideja da se izgradi novi, savremeni dom za stare.


Nova gradska uprava donijela je odluku da se Planom investicija odredi sto hiljada eura, koji će biti namijenjeni kao učešće Opština za gradnju doma za stare u okviru samostana.
Časne setre su u nekoliko navrata tokom prethodnih godina saopštavale da postoji projekat izgradnje novog objekta za smještaj i njegu starih lica, s obzirom na to da postojeći kapaciteti ne ispunjavaju aktuelne zahtjeve i potrebe sa kojima se susreću.


Ovo je jedini dom za stare na ovom dijelu primorja u kome su smješteni nemoćni stari ljudi, bez obzira na vjersku pripadnost. foto: vijesti

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja