Bogojavljensko plivanje za Krst časni

Na veliki hrišćanski praznik Bogoljavljenje, danas će u Budvi, bečićima i na Svetom Stefanu biti organizovana tradicionalna plivanja za Časni krst.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obiljeležava uspomena na Hristovo krštenje na rijeci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte".
Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.


Riječ je o jednom od 15 najvećih hrišćanskih praznika, a tog dana u svim crkvama i hramovima se osvećuje voda koju narod uzima i nosi kućama, jer se vjeruje da ima duhovna i ljekovita svojstva.


Tradicionalna plivanja biće organizovana:


Bečići, 11 časova - organizator Parohija bečićka ispred crkve Svetog Toma.
Budva, 12 časova - organizator Hram Svete Trojice - Stari grad- ispred restorana Porto.
Sveti Stefan, 13 časova – organizator Parohija paštrovsko-tudorovićka na plaži Svetog Stefana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja