Pregled današnje štampe

Četvrtak, 01. Februar

Vijesti: Traže 840.000 naplatili 268.185
Sekretarijat za finansije Opštine Budva uputio je Centralnoj banci tokom decembra 54 zaključka o prinudnoj naplati protiv više od 30 kompanija, koje nijesu izmirile porez.
Prinudnom naplatom preko blokade računa zatraženo je da se naplati nešto više od 840.000 eura, a do sada je naplaćeno 268.185 eura, kazao je Vijestima sekretar Petar Odžić.

Dnevne novine: Liberali napuštaju koaliciju u Budvi
Pobjeda: LP teško do mandata, vlast i dalje stabilna
Liberalna partija ne može ubuduće participirati u, po nama, neprirodnoj vladajućoj koaliciji sa DF-om, Demokratama, SNP-om, SDP-om i Urom u Budvi i zato raskidamo koalicioni sporazum. Ipak, pošto odbornički mandat koalicije SDP-Ura-LP, koji je tas na vagi u budvanskom parlamentu, trenutno pripada predstavnici Ure, nejasno je kako će se dalje razvijati situacija i da li će LP uopšte doći do njega kazao je za Pobjedu Andrija Popović,
Dan: LP nema odbornika u Budvi
Nekadašnji predsjednik OO Liberalne partije u Budvi Blažo Rađenović rekao je da je odluka predsjedništva te partije da se raskine koalicioni sporazum i istupi iz vladajuće budvanske većine nebitna jer ta stranka ionako nije dio vlasti.


CDM: Vaterpolo Budvani vjeruju u opstanak, ispadanje zabranjena riječ
Budva je trenutno "ispod crte", vaterpolisti sa bazena "Dragan Trifunović" sa jednom pobjedom nalaze se na posljednjem mjestu Regionalne A1 lige. Do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, čini se više nego dovoljno da se sve "ispravi", a da li "duhovi" A2 karavana plaše nekadašnjeg šampiona Crne Gore pitali smo trenera Vida Lompara.

"Ne da se nadam da ćemo opstati, nego vjerujem da ćemo to da uradimo", jasan je mladi stručnjak iz Kotora. "Čak smo se i poslije poraza od Primorca podigli veoma brzo, prije svega psihološki i malo je falilo da iz punog treninga napravimo iznenađenje protiv Mladosti".

 

Vijesti: Oglas: Zaključak o prodaji
Javni izvršitelj Vidak Latković, postupajući u izvršnoj stvari izvršnog povjerioca "OTP FACTORING MONTENEGRO" D.O.O., skladu sa 169 -192. Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, donio je
ZAKLJUČAK 0 PRVOJ PRODAJI
ODREĐUJE SE prva prodaja usmenim javnim nadmetanjem nepokretnosti izvršnog dužnika ĐUŠIĆ MIROSLAV, ROZINO BB, Budva, koje su upisane u LN 2601 KO Budva i to: zgrada broj 1, na kat. parceli br. 609, po načinu korišćenja stambeni prostor, PD23, spratnost P2, površine 42m2.

 

Srijeda, 31. Januar

 

Vijesti: Obišli spomenike u Starom gradu i crkvu Svete Trojice

Vijesti: Dom za stare za najviše tri godine

Dnevne novine: Krao dnevne pazare?

Dan: Štetočine nagrizaju grad cvijeća i zelenila
I dok crveni palmin "surlaš razornom brzinom mijenja mediteransko lice Herceg Novog, za sobom ostavljajući stabla bez krošnji uperena ka nebu poput crnih čioda, pustoš za sobom već godinama ostavljaju šimširov moljac i leptirasta vaš.

Dan: Pokretom tijela do suštine svijeta
Postavkom "Sasvim intimno koja je otvorena u galeriji "Koncept art spejs podgoričkoj likovnoj publici poslije nekoliko godina ponovo se samostalno predstavila budvanska slikarka Jelena Papović. Njeni mali, gotovo minijaturni radovi najčešće aktovi i prizori iz života, na moru i oko mora, ispunili su zidove galerije "Koncept art spejs, upotpunjeni sa dva veća platna ove umjetnice koja likovno stvaralaštvo, kako kaže, koristi da bi istražila ljudsko tijelo i pokret, njen osnovni motiv.

Pobjeda: Hiljadu potpisa prvog dana
Peticiju SDP za povećanje minimalne zarade sa 193 na 250 eura juče je, prvog dana, potpisalo 1.000 građana.
Iz SDP-a su Pobjedi kazali da je u Podgorici ovu peticiju potpisalo 450 građana, u Budvi 200, Beranama 150, onlajn 130, a u kancelarijama opštinskih odbora još par stotina. Podsjetili su da će potpisivanje biti nastavljeno u svim gradovima i u elektronskom obliku.


Pobjeda:
Na osnovu odluke Školskog odbora od br. 07-68 od 29.01. 2018. godine, JU OŠ »Stefan Mitrov Ljubiša« u Budvi raspisuje:

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA DAVANJE U ZAKUP DIJELA ŠKOLSKOG PROSTORA
1. Dio prostora JU OŠ »Stefan Mitrov Ljubiša« u Budvi površine 468 m2 ( sala za fizičko vaspitanje), namijenjen obavljanu sportskih aktivnosti (u večernjim časovima).
Prostor se daju u zakup na period od četiri godine.
Početna minimalna cijena po satu za salu je 25,00 €.
2. Dio suterena Škole površine 126 m2, namjenjen obavljanju knjižarske djelatnosti.
Prostor se daje u zakup na period od četiri godine.
Početna minimalna cijena zakupa je 10 € po m2, uvećana uvećana za porez na dodatu vrijednost.
Za razgledanje prostora i druge informacije obratiti se na tel: 033451-480 i 033- 451-980.

 

Utorak, 30. Januar

Pobjeda: Ljubiša i Kažanegra da plate 900 eura zbog incidenta u Hemingveju
Marko Ljubiša Kan iz Budve kažnjenje prekršajno 700 eura, a njegov prijatelj Ognjen Kažanegra 200 eura jer su 25. novembra prošle godine izazvali incident u restoranu Hemingvej u Budvi.
Odluku da Ljubiša i Kažanegra plate ukupno 900 eura donijela je sutkinja suda za prekršaje Katarina VujačićVuksanović.
Protiv Ljubiše policija je podnijela prijavu jer je ošamario sugrađanina Marka Boretu i zajedno sa Kažanegrom lomio inventar restorana "Hemingvej.

Vijesti: Divlji kvadrat od 135 do 290 eura
Legalizacija kvadrata nelegalno izgrađenog stambeno-poslovnog prostora u ekslukzivnoj zoni na područuju Budve koštaće 290,9 eura.

Dnevne novine: U dva rizorta posao će dobiti 450 radnika
Španci renoviraju hotel Rivera i Vilu Jadran
Predstojeće otvaranje renoviranog hotela Riviera u Njivicama i Vile Jadran u Perastu Iberostar Grupe predstavlja važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i ove turističke grupacije, ocijenili su predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici menadžmenta ove kompanije.

Vijesti: Dnevni centar gotov tokom maja
Adaptacija i opremanju 700 kvadrata prostora Opštine Budva za potreba Dnevnog centra za djecu i omladinu sa srnetanjama u razvoju počela je u petak i posao bi trebalo da bude završen u maju.

Dnevne novine: Kotorski karneval počinje u petak
Kotorske zimske karnevalske fešte, održaće se od petka, 2.2. do nedjelje 11.2.2018. godine.
Organizator je JU Kulturni centar "Nikola Đurković", suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor. Svečano otvaranje je na glavnom gradskom trgu, u petak 2. februara od 19 sati. Učestvovaće Jovica Martinović, Vlasta Mandić, Aleksandar Dender, Bisernice Boke, Ansambl Toć i Neno Belan & Fiumens.

Dan: Pozitivno mišljenje na izvještaj
Finansijskom revizijom utvrđeno je da je godišnji finansijski izvještaj Grupe birača Građanska akcija za 2016.godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način i u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, saopšteno je juče iz Državne revizorske institucije (DRI).
Kako je navedeno u saopštenju, kolegijum DRI zato izražava pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Građanske akcije, koju predvodi Božidar Vujičić iz Budve.

Prva: Nastavljena akcija Boka u sedmici za nama, kriminalni klanovi u ratu koriste i novo oružje-Jutjub, kakve su posljedice?
Policija u sedmici za nama nastavila akciju Boka, pretresala je stanove bezbjednosno interesantnih osoba, među kojima i onaj koji koristi jedan od vođa kriminalne grupe kavači Radoje Zvicer. Kriminalni klanovi u međusobnom ratu koriste i novo oružje YouTube, velika količina podataka čak i najosetljivijih o vođama i članovima kavačkog klana osvanula je nedavno upravo na tom kanalu, dostupnom najširoj javnosti.
Ko je režirao i montirao kontroverzni video, policija još nije otkrila, mada je za potpis iskorišćeno ime navodnog vodje kavackog klana Radoja Zvicera. Video poput pravog dosija iz američkih filmova otkriva detalje o vozđ i članovima tog kotorskog klana. Tako saznajemo da Radoje Zvicer sada ima drugo ime da se zove Josip Babić, te da se koristi identitetom Bosanskog državljanina rođenu u Njemačkoj. Saznajemo takođe i da član te kriminalne organizacije Predrag Knežević ima lažno ime, vide se i fotografije luksuznih kuća iz Kotora, a navodi se da ste kavački klan bavi ubistvima, iznudama, zelenašenjem, međunarodnim i lokalnim švercom i trgovinom kokainom i heroinom. Grupa, navodi se u videu, deluje u zemljama bivše Jugoslavije u Španiji u Holandiji kao i u zemljama Južne Amerike.

 

Ponedeljak, 29. Januar

 

Vijesti: Rečević uhapšen u Budvi: Nožem kupio pazar iz kladionica

Dnevne novine: Za liječenje u Igalu dva miliona eura

Dan: Advokat neosnovano tražio pola miliona
Advokat Vasilije Knežević neosnovano je tražio 509.380 eura od Opštine Budva za pravne usluge, utvrdio je Osnovni sud u dvije nepravosnažne presude koje je donio po njegovoj tužbi.


Vijesti: Kroz grad
MUZEJI I GALERIJE
Muzej grada Budve stalna postavka iz arheološke i etnografske zbirke
Spomen-dom ,,Reževići-Stalna postavka "Zavjetni darovi Paštrovića" iz riznice manastira Reževići
Cadmus Cineplexx:Mali vampir, Ferdinand, Patuljci sa naslovnih strana, Velika igra, Doušnik, Bratstvo lopova, Igra vješala, Lavirint: Lijek smrti, U četiri zida života, Pravo vrijeme, I to je život

GALERIJA "KONCEPT"

Izlaže Jelena Papović

Izložbom pod nazivom "Sasvim intimno koja će biti otvorena u galeriji "Koncept art spejs večeras u 20 časova, podgoričkoj likovnoj publici predstaće se umjentica Jelena Papović.

Jelena Papović je rođena na Cetinju 1975. godine. Detinjstvo je provela u Budvi i Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Živi i radi u Budvi.

SRIJEDA 31. JANUAR
Rok sastav Akademia svirače u Beer-Bike Club Budva, početak u 22 sata, ulaz slobodan
Cadmus Cineplex poziva sve mališane starije od 5 godina na kreativu radionicu "ZIMA", koja će se održati u prostorijama našeg kreativnog centra u srijedu, 31. januara, u 18 časova. Ulaz je besplatan, rezervacije su obavezne!
U galeriji Magic Yard Guide koncert će odrćati duo "Moon Away" koji čine Oksana Kiseljova (klasična violina) i Vitalij Bliznjuk (klavir), početak u 20 časova, ulaz pet eura

 

Foto: Ivan Čučuk 28.01.2018

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti