Print this page

Budvanin organizovao prevoz azilanata u Italiju, danas saslušanje

Službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa službenicima Granične policije u veoma kratkom roku uspjeli su da riješe slučaj krijumčarenja 17 migranata preko Jadranskog mora u Italiju i uhapse Viktora Neziraja iz Budve, za kojeg se sumnja da je organizator tog krijumčarenja, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Sumnja se da je Neziraj 29. januara u kasnim satima organizovao krijumčarenje ove grupe migranata na način što ih je ukrcao u gumeni čamac za određenu novčanu sumu u namjeri da ih prokrijumčari Jadranskim morem u teritoriju Italije.

Međutim, čamac se 15 milja od Mamule u teritorijalnim vodama izvrnuo, tako da je migrante u ranim jutarnjim časovima pokupio italijanski brod koji ih je odveo do luke Zelenika u Herceg Novom.

Osumnjičeni će danas biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Podsjetimo, italijanski brod "Erika" sa šest članova posade i 17 migranata, uglavnom Sirijaca, uplovio je 30. januara u Luku Zelenika.

Izvor: Dnevne novine/CdM

PODIJELI