Dukley European Art Community poziva na otvoranje izložbe "Plaža"

Izložba "Plaža" u organizaciji Dukley European Art Community biće otvorena u petak (23. februar) u 19 časova u Dukley Gallery, u stambeno poslovnom kompleksu Dukley Residences nadomak Staroga grada.

Plaža – neobična tema za izložbu. Druga stvar je crnogorska arhitektura . To je nešto prelijepo i duhovno. A plaža je više faktura za reklame. Zimi je svima počelo da nedostaje sunce i vjerovatno će biti radost vidjeti ga na izložbi i skratiti vrijeme do ljeta , ali, to nije opravdanje. Zapravo , to nije samo plaža, ova izložba je o ljudskom tijelu, o golim torzovima i zadnjicama. Ne savršenim kao kod Grka, ne sjajnim kao u reklamama Baunti, već o našim običnim tijelima. Ona nisu savršena, naša tijela, kažu umjetnici,ali jesu lijepa i vrijedna toga da budu sačuvana. Ona su istinska, ona su prirodna, ona nose tragove naših biografija.Ona su izložba koljena, laktova, stomaka, potiljaka , osunčanih noseva i ramena, šarenih kupaćih kostima i beskonačno raličitih naočara.

Plaža je izložba o tome što je čovjek današnjice naučio da gleda i da voli svijet takvim kakav on jeste – svijet bez retuširanja.

Yurij Gulitov, Ivan Plusch, Ivan Tuzov, Olga Subbotina i Mikhail Pavljukević, Vika Šumskaja, Damir Muratov, Kinder Album.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti