Katnić blokirao imovinu Arapa

Specijalno državno tužilaštvo blokiralo je zemljišni kompleks od gotovo 6.400 kvadrata zemlje na samoj Slovenskoj plaži , pored Jadranskog sajma , vlasništvo arapske kompanije „Budva beach properties“, zbog sumnje da je napravljena milionska šteta državi i Opštini Budva.

Na zhtjev tužilaštva , na čijem je čelu Milivoje Katnić, Viši sud je donio privremenu mjeru, sa zabranom otuđenja i opterećena , koja je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine upisna na 6.380 kvadrata zemlje, kao i četiri na kao i četiri manja objekata od 183, 209, 21 i 26 kvadrata koja se nalaze na ovoj zemljišnoj parceli.
„Budva beach properties“, registrovana je u Podgorici, a kao osnivač, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata se navodi Al Jabal Al Asward Investments LLC” Ruwi -Sultanat Oman.
Ovlašćeni zastupnici su ABDUL AZIZ MOHAMMED AHMED AL BALUSHI i NASSER RASHID SAIF AL-SHIBLI, dok je izvršpni direktor THAMOOD SHUHAIL MUHANNA AL ADAWI.


Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu, nakon što je u novembru 2016. tadašnji potpredsjednik Vlade izbornog povjerenja Milorad Vujović, podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je napravljena višemislionska šteta Opštini Budva, prvo prisvjanjem, a potom i preprodajom atraktivnog zemljišnog kompleksa na samoj pjeni od mora u srcu Budve .


Iz budvanskog katastra nestali su papiri, na koji način je ova parcela mijenjala vlasnike. Katrastrom je tada upravljala Mirjana Marović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti