Opština isplatila ukupno 11 jednokratnih pomoći građanima

Opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti tokom ove godine isplatio je 1.350 eura na ime jednokratnih pomoći. To stoji u analitičkim karticama, koje su objavljene na sjatu Opštine Budva, na šta je lokalna uprava dužna zbog predstojećih predsjedničkih izbora. Inače, riječ je o 11 isplaćenih pomoći, koje su zaostale obaveze iz prethodne godine.

Shodno obavezama propisanim Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja opštine su dužne da prikupljaju podatke o raspojdeli svih oblika socijalne pomoći na lokalnom nivou, uključujući i podatke o vrstama, iznosima i primaciona socijalnih pomoći i iste objave na internet stranici na petaestodnevnom nivou i dostavi ih Skupštini i Agenciji za antikorupciju“, naveo je sekretar za društvene djelatnosti Đorđije Pribilović.
Opština Budva je , sudeći po objavljenim analitičkim karticama, 21. januara izvršila 11 usplata na račune banaka za poboljšanje materijalne situacije i liječenje građana, u ukupnom iznosu od 1.350 eura. U analitičkoj kartici vidi se da je najmanji iznos koji je isplaćen za jednokratne socijalne pomoći 70 eura, a najveći 260 eura.


Građanska prava iz oblasti socijalne zaštite, koja se ostvaruju u Sekretarijatu za društvene djelatnosti, predviđaju da pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti pojedinci i porodice, koje se nalaze u stanju izuzetno teške materijalne situacije, koju ne mogu samostalno prevazići.
To se odnosi i na slučajeve kada građani ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe, u slučaju teške invalidnosti, bolesti i u drugim slučajevima, prema procjeni nadležnog organa.


O zahtjevima za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, a na osnovu prethodno prikupljenih podataka o postojanju činjenica i okolnosti istaknutih u zahtjevu, odlučuje resorni sekretarijat.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja