Kuća i dalje "spomenik" velikog klizišta

Porodična kuća Milivoja Markovića, koja je "iskliznula" iz temelja, prije tačno tri godine, kada je brdo iznad sela Markoviću krenulo kompletno da se odroinjava, i dalje stoji na strmini, kao svjedok šta sve priroda može da učini , kada se sa njom poigravamo.

U svijetlu najnovijih dešavanja oko stvaranja pukotina u glavnoj gradskoj ulici u Budvi, tačno prije tri godine, gotovo sto metara puta u velikom klizištu u Markovićima, za par sata je uništeno, a Budva odsječena od svijeta.


Apokaliptiučne slike uništenog puta i pukotina koje su bile duboke nekoliko metara i široke isto toliko, obišle su regiona, a punih pet mjeseci izvodili su se radovi na sanaciji.
Možda je ova kuća mještanina sela markovići, treba da bude upozorenje da sa ćudima prirode ne smije se igrati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja