Ništa od rušenja popularnog plažnog bara na Kamenovu

Nemaju izvršni službu da uklone “Zoff Fish’s bar

Akcija rušenja popularnog plažnog bara “Zoff Fish’s Bar”, vlasništvo braće Zorana i Dejana Kovačevića na jugoistočnom dijelu Kamenova, koja je bila zakazana za juče, odlaže se jer Komunalna policija i inspekcija nema izvršnu službu.

Ovo je četvrti put, da se u proteklih godinu ipo dana, akcija odlaže, ili je spriječena. Ranija opštinska uprava je u dva navrata pokušavala, i doniijela rješenja, koje su Kovačevići, uspijevali da ospore, pa je zbog trajanja sudskog postupka morala da bude odložena. Rješenje koje je još raniji načelnik Komunalne policije Dobrilo Gojković donio u avgustu 2016. postalo je pravosnažno, nakon što je Upravni sud odbio žalbu Kovačevića. Tadašnji sastav Komunalne policije pokušavao je u dva navrata da sprovede akciju, čak je doveo i izvršnu službu, pripadnike policije, Vatrogasne jedinice, ali je do odlaganja došlo, nakon što su pravni zastupnici Kovačevića, osporili rješenje, te podnijeli krivične prijave Specijalnom tužilaštvu.

Kada je u Komunalnu policiju stiglo da je Upravni sud  donio konačnu odluku, novi načelnik Aleksandar Mijatović zakazao je za 12. Mart da se plažni bar ukloni, jer ne posjeduje dozvolu za rad, koja mu je još krajem 2015. istekla, kada je ovaj plažni bar JP “Morsko dobro” izbrisalo iz Plana privremenih objekata..

A problem je ispao, kada se utvrdilo da plažni bar , koji postoji više od deceniju i po, nikada nije mogao biti izgrađen na toj lokaciji, jer u važećem Planu privremenih objekata Morskog dobra, lokal je trebao biti 50 metara dalje postvaljen. Osim, toga Morsko dobro, je izdalo  dozvolu za gradnju samo objekta od 25 kvadrata, dok su Kovačevići izgradili 169 kvadrata. Morsko dobro je , kako se navodi u sudskoj presudi obavijestilo Kovačeviće krajem 2015. da se pomenuti plažni bar više ne nalazi u Planu privremenih objekat , te da ga moraju ukloniti, ili će o njihovom trošku to učiniti inspekcija. U cijelu priču se umiješala i Vlada Crna Gora koja je u junu 2016. utvrdila da je u ovom postupku oko uklanjanja plažnog bara nadležna Komunalna policija I inspekcija opštine Budva, a ne Uprava za inspekcijske poslove.

A zemlja na kojoj je izgrađen plažni, bila je vlasništvu staromještanske porodice Mitrović, koja je prije tri i po godine prodata firmi “Monte Co”, koja namjerava da gradi luksuzni turistički kompleks.

Kovačevići sa druge strane tvrde da upravo 500 kvadrata gdje se nalazi lokal, nije bio u vlasništvu Mitrovića, već države Crne Gore i da je u zoni Morskog dobra. Oni su tvrdili da su godinama unazad plaćali zakupninu, a ujendo u izgradnju plažnog bara I uređenje , nekada nepristupačne kamenite obale uložili više desetina hiljada eura, za šta su tražili da moraju biti obeštećeni

Cijeli postupak se usložnjava, jer Mitrovići koji su prodali zemlju investitoru bili su dužni i da je oslobode od svih objekata, a Kovačevići sa druge strane tražili su da im se dozvoli da izmjeste lokal, ili da im se namiri 150 hiljada , koliko su uložili u njegovu izgradnju.

 

foto: TripAdvisor

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti