Porto Montenegro domaćin evropskog Match Racea

Porto Montenegro Jahting klub je domaćin Završnog finala tradicionalne Evropske Match Race ture – velikog dvobojskog jedrenja. Evropski Match Race Tour, koji se sastoji od sedam stanica i velikog finala, novi je Match Race format kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmaciji jedriličara i mornara mlađih generacija, kako bi se međusobno takmičili I napredovali u svjetskom rangu.

Porto Montenegro je domaćin druge etape koja se održava od 16. do 18. marta, ali i Završnog finala ove prestižne regate od 13. do 16. septembra – samo desetoro prvorangiranih na generalnoj ljestvici učestvovaće na ovom finalu, i okupiće najbolje jedriličare Mediterana i Evrope.

Ovo je fantastična inicijativa koja će dvobojskom jedrenju dati novu dimenziju. PM Jahting klub je izabran kao EMRT stanica i regatni domaćin, zbog svoje izuzetnosti i perfektnosti u organizaciji regata, posebno kada je u pitanju dvobojsko jedrenje, izvrsnih sadržaja i uslova jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva, koje s velikim zadovoljstvom svake godine iskusim, akcentovao je Neven Baran, jedan od osnivača i organizatora Evropskog Match Race-a.

U ime EMRT-a je veliko zadovoljstvo čestitati PM Jahting klubu na zasluženom domaćinstvu, jer vjerujem da je jedrenje u Crnoj Gori jedan od najvećih nautičkih potencijala Crne Gore, s posebno talentovanim jedriličarima, dodao je Baran.

Ovakve vrste događaja imaju za cilj i promociju Crne Gore kao izuzetno atraktivne destinacije i van ljetnje sezone.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja