Peković hoće da rekonstruiše Mediteran

Podgorička firma „ Spencer & Hill“, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića koja gazduje elitnim bečićkim „Mediteranom“ zatražila je od opštinskog sekretarijata za urbanizam da joj izda urbanističko tehničke uslove za dogradnju tog hotelskog kompleksa kao i izgradnju privremenog objekta.


Detaljnim urbanističkim planom „ Bečići“ predviđeno je da hotel može da ima i veću spratnost. Interesantno je i da su planeri na posebnoj parceli u okviru hotelskog kompleksa gdje se nalazi trenutno vodeni grad, predvidjeli gradnju višespratnice.
Spencer & Hill“ se krajem prošle godine uknjižila se kao vlasnik hotela , koji je prethodno bio upisan na ime Pekovića. Pekovićeva firma se odmah kreditno zadužila na šest miliona eura.

 


Peković jekrajem jula potpisaao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme „maestraltours“ biznismena Blaža Dedića. On je trgovao atraktivni hotel za svega 8.5 miliona eura, što je govoto osam puta niža cijena nego što je prvobitno, 2013. bio procijenjen, kada je u Dedićevu kompaniju uveden stečaj.


Naime, „Mediteran“ je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i za proteklih četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zaintresovanih kupaca. Ponudu Pekovića da kupi cjelokupnu imovinu „Maestral tursa“ prihvatila je stečajna uprava.


Peković se pretprošle godine vjenčao u ovom hotelu, a vjenčani kum mu je bio, dugogodišnji prijatelj, Duško Šarić, brat optuženog narko bosa Darka Šarića, Hotel “Mediteran“ godinama unazad je mjesto u kome boravi mlađi Šarić.


Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.


Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.
U imovinu Maestral tursa osim hotela koja se našao na prodaji je bila i jahta Cranchi Atlantique 40 za 110 hiljada eura i 29 automobila, marke Nisan za ukupno 58 hiljada eura, odnosno dvije hiljada eura po vozilu.


Stečaj u Dedićevu kompniju, uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti