Pomozimo malom Vanji

Beba Vanja Jovanović se rodio sa dijagnozom "Apertov Sindrom". Apertov sindrom je genetski poremećaj koji se karakteriše preranim srastanjem kostiju glave. Ovo prerano srastanje onemogućava normalan rast lobanje a samim tim i razvoj mozga. Dodatna karakteristika je i srastanje različitog broja prstiju na rukama i nogama.

Osnovno liječenje je hirurškim putem kako bi se popravio srasli spoj između kostiju lobanje i kako bi se omogucilo normalno razvijanje mozga . Takođe je neophodno operisati i prste na nogama i rukama.

Vanjini roditelji, Darko i Marina Odale Jovanovic pokušavaju na sve moguće načine da mu pomognu, ali u Crnoj Gori i regionu ne postoji mogućnost za Vanjino lijecenje a pomoć mu je hitno i prijeko potrebna

Ukoliko se operiše na vrijeme Vanja ima sansu da nastavi svoju borbu za život. Pomozimo mu da uspije u toj borbi, neka svako donira koliko može, i najmanja donacija ima znacaj.

Prvi operativni zahvat se planira u nekoj od klinika u inostranstvu, najvjerovatnije u Francuskoj, u toku su pregovori sa doktorima i planiranje puta i ostaloga.

Na nama je da sakupimo novac za prvu operaciju. Prema prvim informacijama bice potrebno 50.000 eura za troškove prve operacije u inostranstvu.

Ovaj sindrom spada u veoma rijetke poremecaje a o tome koliko je rijedak govori i cinjenica da su do danas u Crnoj Gori registrovana samo tri slučaja Apertovog Sindroma a Vanja je jedan od njih.


Kontakt majke:
‎+382 68 500 879
Marina Odale-Jovanović

Broj računa:
Marina Odale-Jovanović
CKB: 510 ‎300197923700321

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti