Lubarda vodi Grad teatar

Milena Lubarda Marojević, doskorašnja vd direktorka, rukovodiće u narednih četiri godine Javnom ustanovom „Grad teatar“. Nju je prekjuče jednoglasno izabrao Savjet ove javne ustanove na čijem je čelu prof dr Siniša Jelušić , a odluku mora da potvrdi odbornički saziv lokalnog parlamenta na predstojećem skupštinskom zasijedanju.


Osim Lubarde Marojević, za mjesto direktora konkurisali su bili i reditelj Danilo Marunović i ekonomistkinja Marija Zec, ali je Savjet prednost dao dugogodišnjoj selektorki muzičkog programa i nekadašnjoj zamjenici direktora ove javne ustanove.


„Nakon razmatranja prijava na konkurs za izbor direktora JU „Grad teatar“, Savjet je konstatovao da su sva tri kandidata zadovoljila uslove. Na osnovu pokazanog u radu u toku prethodne godine Savjet je jednoglanso dao prednost Planu i progframu rada Milene Lubarde Marojević i donio odluku da je bira za direktora JU „Grad teatar“ na mandatni period od četiri godine, uzimajušći u obzir cjloikupno radno iskustvo i rezultate rada u poslednjoj godini. Što se tiče druga dva kandidata , uprkos kompletnim profesionalnim biografijama i podsticajnim idejama saopštenim u njihovim programima, Savjet je stava da su njihovi predlozi nepotpuni, imajući na umu neophodne aspekte poslovanja kojima treba da rukovodi direktor Grad teatra. Savjet je uočio pozitivne strane njihovih kandidatura i spreman je da im ponudi saradnju za ubuduće u skladu sa njihovim profesionalnim djelovanjem i zakonskim odredbama“, navodi se u odluci savjeta koju je potpisao Jelušić.
Protiv odluke savjeta može biti uložena žalba u narednih osam dana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti