Milo ponovo u gubitku

Podgorička kompanija „ Global Montenegro“ lidera DPS Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića, koja gazduje zemljišnim kompleksom od 20 hiljada kvadrata u podnožju brda Košljun na ulazu u Budvu, prošlu godinu poslovala je sa gubitkom 25.386 eura. Kako stoji u poslednjem finansijskom izvještaju za 2017. dostvaljenom 29. marta Poreskoj upravi ukupan gubitak Đukanovićeve firme, koji se prenosi iz godinu u godinu, akumuliran je na 3.665.962 eura.

Kompanija je donekle popravila poslovanje, ako se uporedi sa 2016. kada je poslovala sa gubitkom od 67 hiljada eura.


Inače, stalna imovina kojom gazduje firma, a riječ je o zemljištu u Budvi procijenjena je na 3.095.037 eura.
Firma ima i problem asa vraćenjem milionskog kredita, uzetog prije deceniju, za kupvinu placa u Budvi, zbog čega je Hetta Asset Resolution preuzela je na sebe naplatu. Riječ je preuzetom kreditu od pet miliona eura koji Global Montenegro uzela od nekadašnje Hipo Alpe Adria banke ( HAAB), a nije vratila.


Đukanović i Rajković zadužuju se u februaru 2008. godina, a kao zalog daju zemljišni kompleks od 20 hiljada kvadrata koji su prethodno trgovali u Budvi, u podnožju brda Košljun. Banka je svih prethodnih godina imala upisanu hipoteku na zemljišnim parcelama, da bi početkom marta „osvanula“ u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine nova hipoteka na imovinu „Global Montenegra“.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti