Sajamska sezona u Budvi se zahuhtava

U okviru jubilarne, pedesete godine značajnog angažmana Jadranskog sajma u u veoma raznovrsnim privrednim i komercijalnim poduhvatima, danas su otvorene dvije međunarodne sajamske manifestacije: 42. Sajam namještaja, opreme za dobaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 12 sajam namještaja „Art Expo“.

Direktor Jadranskog sajama Rajko Bujković, pozdravljajući prisutne, istakao je da je posebno važno što je sjamska platforma međunarodnog karaktera:
„To je značajna mogućnost za našu provredu da dodatno internacionalizuje poslovanje kada je u pitanju drvna industrija.
Isto tako posebno želim istaći činjenicu da 36% izlagača na Jadranskom sajmu prvi put komunicira sa tržištem Crne Gore.To je značajna prilika da naše tržište konzumira nove proizvode i primijeni nove tehnologije koje se nude u proizvodnji namještaja.


Prisustvom 84 direktnih i indirektnih izlagača iz 14 zemalja i popunjavanjem kompletnog kapaciteta Sajma, ova međunarodna manifestacija je u potpunosti ispunila naša očekivanja, a ne sumnjamo da će biti ispunjena i očekivanja naših izlagača i posjetilaca“ - kazao je Bujković.


Svečano otvarajući 42 sajam namještaja i 12. Sajam umjetnina ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić naglasio je značaj ovemaniifestacije na putu daljeg razvoja drvne industrije u Crnoj Gori.


„Kako je ključni ciij razvoja svake industrije odnosno svakog proizvodačapostizanje konkurentnosti i prepoznavanje na jedinstvenom evropskom tržištu, to je u tom procesu nezamjenjiva i vrlo važna uloga sajamkih manifestacija i Jadranskog sajma kao organizatora.


Fetić je konstatovao ovakvi susreti sa sobom nose razmjenu inovacija, iskustava, novih tehnološkihrješenja i dizajna, te tržišnih trendova, što је za svakog sudionika novi izazov, a o ulozi Jadranskog sajma u svemu tome, rekao je:
„Ovaj Sajam je prepoznat kao mjesto tradicionalnih susreta proizvodača ipredstavnika potrošča, trgovaca i svih drugih poslenika vezanih za ovu branšu.Oni su na zajedničkom zadatku kako da poruke potražnje sa tržišta namještaja ienterijera i umjetnina stignu do proizvodača, kao i da ponude novog dizajna i kvaliteta proizvoda nađu mjesto na sve zahtevnijem tržištu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti