Uhapšeni državljanin Kosova osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju u Ulcinju i Rus u Njemačkoj, po potjernici kotorskog suda

Uhapšeni državljanin Kosova osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju u Ulcinju i Rus u Njemačkoj, po potjernici kotorskog suda

Identifikovan i lišen slobode osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju u Ulcinju

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su identifikovali i lišili slobode državljanina Kosova, Š.H. (25) iz Uroševca, sa boravkom u Ulcinju, zbog sumnje da je, na štetu pet lica, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Š.H danas, 05. septembra 2013. godine, oko 01,00 čas, u ugostiteljskom objektu „Stari ribar“ u Ulcinju, iz skraćene poluautomatske puške – tzv. krateža u pravcu više lica ispalio više hitaca, od kojih su povrede zadobili S.Z. iz Ulcinja i četiri državljanina Republike Albanije – A.T, B.T. i M.K. iz Tirane i G.Đ. iz Skadra.

Događaju je, kako se sumnja, prethodila verbalna rasprava između osumnjičenog i još jednog lica sa jedne i četiri povrijeđena lica iz Albanije sa druge strane, koja se u navedenom lokalu desila oko ponoći. Sumnja se da je Š.H. potom izašao iz lokala i otišao, a nakon petnaestak minuta se vratio i počeo da puca u pravcu oštećenih čim je ušao u lokal, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

Pet povrijeđenih lica je, zbog povreda od sačme krateža, prvo transportovano u Službu Hitne medicinske pomoći u Ulcinju, a potom u Opštu bolnicu u Baru. Prema informacijama koje posjedujemo, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a policijski službenici su preduzeli i druge operativne mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja osumnjičenog, a potom i njegovog lišavanja slobode u kratkom roku – oko 04,30 časova.

Pretragom terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – skraćena poluautomatska puška, koja će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici, kojem će Š.H. danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

Rus uhvaćen u Njemačkoj

Službenici Policije Savezne Republike Njemačke su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, 02. septembra 2013. godine lišili slobode Aleksandera Eliseeva (Alexander Eliseev) (60) iz Moskve.

Eliseev se potražuje radi privođenja na izdržavanje kazne zatvorau trajanju od sedam mjeseci, na koju ga je osudio Osnovni sud u Kotoru u martu 2012. godine, zbog krivičnog djela teška krađa podstrekavanjem.

Slijede kontakti nadležnih organa Njemačke i Crne Gore, radi ekstradicije ovog lica našoj državi.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja