Karnevalske majske večeri“ najavljuju novo budvansko ljeto

U želji da što kvalitetnije i ljepše ozvaniči početak još jedne uspješne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva, uz podršku nevladinih organizacija i lokalne samouprave, pripremila je za sve goste budvanske rivijere raznovrstan program tokom prve sedmice maja. 

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare u hotelu „Budva“ u Budvi kojoj su prisustvovali Veselin Marković, potpredsjednik Opštine Budva, Mladen Franović, v.d. izvršnog direktora Turističke organizacije opštine Budva, Marija Pjerotić, predsjednica NVO “Feštađuni”, Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budve i Željko Vasović, predstavnik benda “The Grupa”.

 

“Mi u lokalnoj upravi imamo želju da u svim segmentima u Budvi učinimo makar mali korak naprijed” – istakao je Veselin Marković, potpredsjednik Opštine Budva i dodao: “Ovdje mi se čini da smo učinili jedan veliki, ogroman korak u odnosu na sve ono što smo do sada imali, iako je i prethodnih godina, pa čak da kažem i decenija, Karneval u Budvi bio manifestacija prepoznata u Crnoj Gori, regionu, pa i šire. Ove godine će ona na pravi način otvoriti turističku sezonu u gradu koji čini više od polovine crnogorskog turističkog proizvoda”.

 

Mladen Franović, v.d. izvršnog direktora Turističke organizacije opštine Budva naglasio je da je intencija da već naredne godine proljeće u Budvi bude u znaku pjesme, igre i veselja. 

“Sinergija Turističke organizacije, lokalne samouprave, turističke privrede i građana i ovoga puta je prepoznata na pravi način i mislim da je ovo početak  nečega što u našem gradu može da traje i čitav mjesec” – rekao je Franović.

 

Karnevalske svečanosti počeće već u subotu, 28. aprila,tradicionalnim abrumom – pozivom na karneval kroz Petrovac i Pržno i hotele “Splendid” i “Tara”. 

Muzički dio programa otvoriće, na maloj bini pored hotelaMajestic”, crnogorska pop pjevačica Nina Žižić, koncertom 29. aprila, a sledećeg dana predstaviće se grupa “Perper”. 

Predstavnici NVO “Feštađuni”, osnivači karnevala, uz podršku grupa iz Italije i Hrvatske 1. maja u večernjim satima na veliku međunarodnu feštu će pozvati starograđane i ugostitelje iz neposredne okoline, koji će tom prilikom, kao i prethodnih godina, ispred svojih domova i lokala pripremiti posluženje za sve članove vesele abrumaške povorke. Program će se nastaviti na trgu ispred Starog grada nastupima samba plesačica iz  novosadskog “Mantock”  centra i benda “The grupa” iz Budve.

 

Velika povorka XVI međunarodnog karnevala koji se ove godine održava pod sloganom “Prava ljubav nikad ne promaši”predvođena Gradskom muzikom Budve i mažoretkama, krenuće budvanskim ulicama 2. maja od 20 sati.

Za dobar provod do ranih jutarnjih sati ove večeri će se pobrinuti i “Big band Dejana Petrovića”.  

 

“Sa ponosom mogu da kažem da imamo najbolji i najveći karneval u regionu – istakla je na konferenciji za novinare Marija Pjerotić, predsjednica NVO “Feštađuni”, koji su ujedno i osnivači karnevala.

“Već imamo 48 prijavljenih grupa iz Italije, Austrije, Bugarske, Rusije, Albanije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Iz Crne Gore će nam doći prijatelji iz Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice i Tuzi. Očekujemo više od 1.200 učesnika u velikoj povorci”  rekla je predsjednica “Feštađuna” ujedno predstavivši prisutnim predstavnicima medija i novu karnevalsku masku “Izvor života” koja simbolizuje sunce i četiri godišnja doba.

 

U cilju promocije još jednog nezaboravnog ljeta u Budvi, Turistička organizacija opštine Budva pripremila je i niz događaja na glavnom gradskom trgu sve do 6. maja (nedjelja).

 

U četvrtak, 3. maja građanima Budve i njihovim gostima će se predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji Kultunog centra “Stara Budva”, najprije defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe “Zora” iz Bara.

Festival će biti nastavljen i sjutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda “The Grupa” i popularne srpske pjevačice Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvijezda Toni Cetinski. 

 

Šestog dana maja (nedjelja)  planirana je velika dječija povorka, koja bi trebalo da u 10 sati krene ispred starog vrtića , a mališani će nakon predstavljanja svojih koreografija ispred glavne bine uživati u predstavi i koncertu dječijeg hora „D – moll“ iz Podgorice.   

 

 

Organizatori cjelokupne manifestije su Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i NVO “Feštađuni” u saradnji sa Kulturnim centrom “Stara Budva” i hotelom “Majestic”.

Medijski pokrovitelji su RTV Budva, Drugačija radio stanica i Televizija 777.

Povodom održavanja tradicionalnog karnevala oglasilo se i Udruženje ugostitelja Budve čije četiri članice su dale popust od 10% svim maskiranim gostima: Konoba “Stari grad”, Picerija “Sambra”, Restoran “ Porto” i picerija “Palma”.    

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja