Rotarijanci ozelinili vrtić

Članovi budvanskog Rotari kluba u saradnji sa vrtnim centrom "Kalia" realizovali su juče akciju ozelenjavanja dvorišta Novog vrtića u budvanskom naselju Podkošljun.

Prema riječima predsjendika budvanskog RC Vladimira Bulatovića akcija je planirana za tekuću rotarijansku godinu dio je redovnih rotarijanskih aktivnosti, koje RC Budva već šesnaest godina realizuje na dobrobit zajednice u skladu sa sloganom Rotarija „nesebično služiti“.


"U duhu ideje Rotari pokreta, i Rotari klub Budva služi zajednici. Sve vrijeme svoga djelovanja sprovodi akcije, zahvaljujući kojima najugroženije i najosjetljivije grupe stanovništva imaju mogućnost što bolje integracije u društvene tokove. Neke od akcija RC Budva bile su usmjrene ka prikupljanju sredstava za nabavku instrumenata za đake muzičkih škola, za opremanje vrtića i stručnih kabineta škola, za nabavku posebnih aparata za provjeru sluha za kotorski Resursni centar za sluh i govor, za nabavku potrebne opreme za Samostan časnih sestara u Petrovcu. Jedna od značajnih akcija je i dugoročna akcija pomoći slabovidoj djeci Crne Gore, koja se radi u saradnji sa Dječijom bolnicom Kliničkog centra Crne Gore, tokom koje je prikupljeno oko 20.000 eura za nabavku specifičnih optičkih pomagala za korisnike usluga klinike. Pomagala ostaju u trajnom vlasništvu bolnice i mogu biti iskorišćena više puta. Rotari klub Budva je posebno ponosan i na veliki global-grant „Moj prvi dom“, koji je organizovao uz pomoć mađarskog kluba RC Budapest City. Tokom ove akcije RC Budva je uspio da prikupi oko 130.000 dolara za nabavku posebne opreme koja je donirana porodilištu Opšte bolnice u Kotoru, zahvaljujući kojoj, od juna 2016. god, ova bolnica ima jedno od najopremljenijih porodilišta.

Ujedno, u toku je i akcija prikupljanja sredstava za djecu sa posebnim potrebama Budve, čija se realizacija očekuje krajem rotarijanske godine", naveo je Bulatović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja