Print this page

Zaposleni u HG Budvanska rivijera simbolično obilježili Dan planete Zemlje

Zaposleni u HG Budvanska rivijera simboličnom akcijom čišćenja parka na Slovenskoj plaži dali su doprinos u obilježavanju 22. aprilu, Dana planete Zemlje, važnog datuma u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine.


„Današnjom akcijom, HG Budvanska rivijera poslala je jasnu poruku svim građanima i turistima koji dolaze u Budvu: Vodimo brigu o očuvanju i zaštiti životne sredine - Za ljepši i zdraviji život nas samih, kao i generacija koje dolaze“, saopšteno je nakon akcije.


Iz kompanije su podjertili da se kompletno poslovanje Hotelske grupe Budvanska rivijera zasniva upravo na principima održivog razvoja - Turističko naselje Slovenska plaža nosilac sertifikata „Eco Label“ koji dodjeljuje Evropska unija za brigu i očuvanje životne sredine.
„Slovenska plaža je decenijama prepoznatljiva po njegovanim zelenim površinama i raznovrsnom biljnom svijetu. Ovaj segment ponude je izuzetno cijenjen od strane turista koji poseban mir i doživljaj često pronalaze upravo u zelenim vrtovima sa preko 200 vrsta raznovrsnog bilja.Hotelska grupa Budvanska rivijera je u 2018. godini kandidovala hotel "Aleksandar" za projekat "Učinimo Budvu održivom turističkom destinacijom" koji predstavlja partnerski projekat Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i UNDP-a. Cilj projekta je da se odredjenom broju objekata na teritoriji Opštine Budva obezbijedi savjetodavna i tehnička podrška za dobijanje sertifikata održivog poslovanja "Ekološki znak Evropske unije" tokom 2018. godine“, naveli su Hoteskoj grupi

PODIJELI

Tagged under