Radovi na obnovi Bjelila gotovo sredinom maja

Radovi na rekonstrukciji i obanvljanju ambijentalne cjeline Bjelila u Tivtu, koje je nedavno započelo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kroz saradnju sa Opštinom Tivat odvijaju se planiranom dinamikom, a očekuje se da budu završeni sredinom maja.

Trenutno je u toku rekonstrukcija više obalnih zidova, nakon čega slijedi hortikulturalno uređenje i oplemenjivanje samog područja mediteranskim biljkama.

Opština Tivat je angažovala izvođača radova, mehanizaciju i lokalno komunalno preduzeće, dok je radove u cjelosti finansiralo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, koje je Planom korišćenja sredstava za 2018. godinu za ovu namjenu predvidjelo iznos od 20.000,00 €.

Glavni cilj obnove Bjelila jeste da ovo zaštićeno područje sačuva autentičnost i tradiciju i kao takvo bude sastavni dio posbene kulturne i turističke ponude Tivta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti