Karneval kroz fotografije Jugoslava Belade

Manifestacija „Karnevalske majske večeri“ koja se prvi put održava u Budvi, već je opravdala očekivanja organizatora. Više hiljada gostiju proteklih četiri dana posjetilo je metropolu turizma, kako bi uživalo u programu koju potpisuju TO budve, Opština Budva i NVO Feštadjuni. Manifestacija traje do 6. maja i objediniće još niz raznovrsnih dešavanja. Odvajamo najbolje momente koje je uhvatio objektiv našeg Jugoslava Belade:

Muzički dio programa otvorila je crnogorska pop pjevačica Nina Žižić, koncertom 29. aprila, a sledećeg dana na bini ispred hotela Majestic nadtupila je grupa “Perper”.

Karnevalske svečanosti su počele 1. maja u večernjim satima, već tradicionalnim abrumom - pozivom na karneval. Predstavnici NVO “Feštađuni”, osnivači karnevala, uz podršku grupa iz Italije i Hrvatske na veliku međunarodnu feštu te večeri su pozvali starograđane i ugostitelje iz neposredne okoline. Program se nastavio na trgu ispred Starog grada nastupima samba plesačica iz novosadskog “Mantock” centra i benda “The grupa” iz Budve.

 

Velika povorka XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održala pod nazivom “Prava ljubav nikad ne promaši”, krenula je budvanskim ulicama 2. maja od 20 sati. Više od 1200 učesnika iz zemalja regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije bilo je u povorci koju su tradicionalno predvodili Gradska muzika Budve i mažoretke.

Za dobar provod do ranih jutarnjih sati ove večeri se pobrinuo “Big band Dejana Petrovića”.

 

U četvrtak, 3 maja građanima Budve i njihovim gostima će se predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji NVO “Stara Budva”, najprije defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe “Zora” iz Bara.

Festival će biti nastavljen i sujutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda “The Grupa” i popularne pop pjevaćicd Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvijezda Toni Cetinski.

Za kraj, 6. Maja planirana je velika dječja povorka, koja bi trebalo da u 10 sati krene ispred starog vrtića, a mališani će nakon predstavljanja svojih koreografija ispred glavne bine uživati u predstavi i kocertu dječjeg hora „D – moll“ iz Podgorice.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja