Međunarodno bijenale akta ponovo u Petrovcu

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve ponovo, nakon višegodišnje pauze, održava Međunarodno bijenale akta „Marko Gregović”!

"Tradicionalno, četvrto po redu, Bijenale akta malog formata biće održano u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu (JU Muzeji i galerije Budve), tokom septembra 2018. godine. Bijenale je nagradnog karaktera, pristigle radove selektovaće stručni žiri i biće dodijeljene četiri novčane nagrade, pohvale i tri nagrade u vidu samostalnih izložbi u okviru buduće programske djelatnosti JU Muzeji i galerije Budve. U cilju što boljeg oglašavanja ovog značajnog događaja, u prilogu Vam dostavljamo zvanične Instrukcije za prijavu na Bijenale i Formular (na našem i na engleskom jeziku), koji umjetnici/e zainteresovani/e za učešće popunjavju. Konkurs je otvoren za sve umjetnike/ce iz zemlje i inostranstva koji prihvataju i ispunjavaju uslove učešća", navode iz Javne ustanove.

Sve informacije o Bijenalu mogu se pronaći u Instrukcijama, a za eventualna dodatna pitanja, preporučujemo da obrate na zvaničnu e-mail adresu Bijenala – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Rok za prijavu 25. jun 2018. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja