Print this page

Krapović: Preispitujemo ugovor sa Lovćen filmom

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović objasio je da sporni bilboridi na kojima su objavljeni slike srpske vojske koja je oslobodfila Budvu, nijesu vlasništvo Opštine već privatne kompanije "Lovćen film" koja gazduje bioskopom Cadmus cineplex.

"Bilboridi su dati kao dio posla koji je odobrila tadašnja Skupština opštine, kada su Lovćen filmu dati i drugi reklamni prostori i brojne druge olakšice i subvencije. Taj ugovor se sada preispituje", kazao je Krapović.


On naglašava da ugovor neće biti raskinut zbog bilborda, niti će se lokalna uprava baviti oglašavanjem i skidanjem.


"Oni imaju te reklamne prostore, imaju pravo da oglašavaju na njima šta god hoće dok god te ne remeti zakon, moral. Naparavno postoje druge instance u državi koje se bave tom problematikom, pa neka izvole i neka donesu odgovorajuće odluke", istakao je prvi čovjek Budve.


On je naglasio da su bilbordi koje je izgradio Lovćen film, a za to angažovao kompniju Copyright dati su od strane Skupštine opštine kada su u njoj bili u većini odbornici DPS, aranžamn je potpiso tadašnji gradonačelnik Lazar Rađenović, a projekt je vodila menadžerka Milena Marović Bogdanović koji su isto članovi DPS-a.


On je kazao da je proces oko utvrđivanja validnosti ugorvora sa Lovćen filmom u završnoj fazi.

"Postoji ogromna nesrazmjera u odnosu ono što je dobio Lovćen film od strane OPštine Budva i ono što je uložio. Oni su vrlo vjerovatno za ove tri godine kompletnu investiciju isplatili. Mi ne želimo da budemo uprava koja staje na put razvoju kinematografije. Bioskop je nešto što ovaj grad treba, naravno i ta svar kao i mnoge druge se moraju postaviti na zdrave osnove. Ovo što sada imamo nijesu zdrave osnove", naglaiso je Krapović.

PODIJELI