Bog masakra u Crvenoj komuni

U srijedu, 16. maja, JU „Grad teatar“ nastavlja sa programom „Grad teatar – Crvena komuna“, koji realizuje u saradnji sa JU „Muzeji i galerije“.

U „Crvenoj komuni“, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja „Bog masakra“ po tekstu Jasmine Reze, a u režiji makedonskog reditelja Siniše Evtimova.


Nakon premijere u Kraljevskom pozorištu, istaknuto je: “Glumci Omar Bajramspahić, Jelena Đukić, Marija Labudović i Vule Marković podigli su publiku na noge odigravši poznatu dramu Jasmine Reze. Smatraju da tekst, iako napisan u Francuskoj, važi i za naše podneblje, naročito kada je riječ o mladim generacijama roditelja i njihovom odnosu prema sopstvenoj djeci. Premda je riječ o inostranom tekstu, i crnogorsko društvo može se bez problema uključiti u ovo preispitivanje mentaliteta evropskog građanina, čiji dijalog, obilježen širokim osmijehom, istovremeno počinje kvalifikacijom da je dječak bio ‘naoružan’ štapom, a onda i konstatacijom da je ‘unakazio’ svog druga. Predstavu koja zahtijeva tačnost i ogromnu koncentraciju, glumci su uspjeli sagraditi zahvaljujući prostoru i povjerenju koje im je dao reditelj”.


Kritičarka Maja Mrđenović je u osvrtu na predstavu napisala: “Vrijednost ove izvedbe ponajviše je u uspješnom balansiranju između psihološko-društvene uvjerljivosti i komične stilizacije, čemu je oslonac nenametljiva, ali slojevita i tačna režija Evtimova, te nijansirani i uvjerljivi glumački nastupi, koji likovima, koji su u suštini tipovi, daju izvjesnu složenost i ovaploćuju sve njihove potencijalne dimenzije”.


U predstavi igraju: Marija Labudović, Jelena Đukić, Vule Marković i Omar Bajramspahić. Scenografiju i izbor muzike uradio je reditelj Siniša Evtimov, konsultant i lektor je Dubravka Drakić, a kostimograf je Marija Vujović.

Informacije i rezervacija karata putem telefona +382 33 402 935.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti