Kaznili 64 taksista

Kaznili 64 taksista

 

Komunalna policija uspjela je ove godine da suzbije sivu ekonomiju na glavnom gradskom šetalištu, te buku iz otvorenih lokala, dok su joj i dalje izazovi taksi prevoz.

Upravo zbog neregulisane normative, ovoj opštinskoj službi bile su svezane ruke da odlučnije djeluje, kada je u pitanju taksi djelatnost.

 

Iz Komunalne policije su naveli da je od 1. januara do 2. septembra izrečeno 738 prekršajnih naloga, od kojih će 728 biti procesuirano, a 10 je na sudskom odlučivanju. Za komunalni red izrečeno je 145 prekršajnih naloga u visini od 19. 860 eura.

 

„Naplaćeno je 12.702, odnosno 64 odsto. Iz oblasti saobraćaja imamo dva segmenta, kontrola taksi prevoza i specijalno vozilo pauk. Iz oblasti rada pauk službe, izrečeno je 486 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje, odnosno 28.990 eura, od čega je već naplaćeno 18.906 eura. Iz oblasti kontrole taksi prevoza izdata su 64 prekršajna naloga u vrijednosti 53.960 eura, od čega je naplaćeno 34.478 eura“, ističu iz ove opštinske službe.

 

Buka, koja je godinama unazad bila među većim i teško rješivim problemima tokom turističke sezone, u velikoj mjeri je suzbijena. Zbog prekoračenja glasne muzike izrečena su 23 prekršajna naloga u vrijednosti od 5.110 eura, dok su dva predmeta završila na sudu.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja