Print this page

Deblokirana imovina mreže firmi povezanih sa Marovićem

Podgorički Viši sud deblokirao je gotovo 50 hiljada kvadrata zemlje od Lučica do Budve vlasništvo četiri kompanije , koje se povezuju sa šefom budvanske kriminalne grupe Svetozarom mMarovićem i njegovom nekadašnjom savjetnicom Oliverom Iličnić.

Nakon što Specijalno tužilaštvo nije pokrenulo istragu protiv Ilinčićke koja se nalazi u Srbiji, sudija za istragu Više suda je ukinuo privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja na imovinu mreže povezanih kompanija „ Property investments“, „ Adriatic investments“, „Fifth avenue investment limited“ i „ Good location properties“.


Odlukom Višeg suda skinuta je blokada sa kompetne imovine budvanske firme “Property investments”, koja je vlansik parcele od 9.432 kvadrata u Lučicama.Privremena mjera je ukinuta i na 9.205 kvadrata zemlje u Lučicama, vlasništvo firme ''Adriatic investments”, koju je osnovala of šor kompanija sa egzotičnih Sejšela “ Standard consulting corporation”.Viši sud je odblokiralo imovinu i budvanske firme „Good location properties“, koja na periferiji Budve , na lokalitetu Velje ploče u svome vlansištvu ima ogromni zemljišni kompleks od 35 hiljada kvadrata. Ovu firmu je osnovala istoimena kompanija sa Floride.


Zabrana je skinuta i sa dvije atraktivne parcele na samoj Bečićkoj plaži, koje su u vlasništvu firme „Fifth avenu“, koju je onovala firma „ Fifth avenu investments limited“ iz Velike Britanije. Riječ je o parcelama od hiljadu kvadrata između Svetog Tome i hotela „Splendid“, kao i stotinjak metara udaljenoj kod hotela „ Naftagas“ od 2.500 kvadrata. Firmi je deblokiranai jednospratna poslovnu zgradu od 700 kvadrata u centru naselja Sveti Stefan, u kojoj je nekada bio restoran „Golubinj“.

 

Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI