Big game fishing u Budvi

4. Međunarodni turnir u ribolovu “Big game fishing 2018” biće večeras svečano otboren u restoranu“Greco beach” na budvanskom šetalištu. Očekujese dolazak ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Španije, Italije i Crne Gore.


Takmičenje u najatraktivnijoj ribolovačkojdisciplini organizuje sportsko - ribolovni klub “Big game Budva”, u saradnji sa Turističkomorganizacijom opštine Budva.

Big Game Fishing je popularna društveno-sportska aktivnost koja je kao spoj zabave iavanturizma prepoznata u svijetu ali i u našemneposrednomokruženju(Hrvatska,Italija,Grčka...).
Sportsko-ribolovni turizam (sportfishing) je grana privrede u ekspanziji, a “Big game” se savršeno uklapa u destinacije, poput Crne Gore, koje posjeduju ključne predispozicije, kao što su more bogato plavom ribom i razuđenu obalu.

 


Kako je sve počelo?


Nakon posjete brojnim takmičenjima u regionu i Evropi, kao i postizanja značajnih rezultata, članovi ribolovačkog društva “Big Game Budva” odlučili su da Budvu stave na mapu destinacijaove atraktivne sportske discipline.
Od 13. do 16. maja 2015. godine organizovan je Prvi kup grada Budve u “Big Game” ribolovu.


Nevjerovatno interesovanje učesnika (20 ekipa izcijele Evrope), što je slučaj kod Kupova sa dužomtradicijom, kao i uspjeh već prilikom prveorganizacije, a posebno činjenica da je turnirodmah prepoznat kao odličan događaj i od stranelokalnog stanovništa i privrede, obavezao je osnivače da organizuju Drugi i Treći kupnarednih godine, u istom periodu.

Cilj organizacije je da Budva postane nezaobilazna destinacija ribolovaca koji putujusvijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i podsezoni.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti