Print this page

5 banaka u projektu “1.000+”

Pet komercijalnih banaka prijavilo se na osnovu javnog poziva za banke u okviru treće faze projekta „1000+” i to: NLB Montenegro banka, Societe General Montenegro, Crnogorska komercijalna banka, Lovćen banka i Erste banka.

Javnim pozivom za banke koji je raspisan 27. aprila i završen danas, definisani su ključni uslovi: fiksna kamatna stopa do 2.99 odsto, period otplate do 20 godina bez obaveznog učešća, dok će obrada kredita iznositi do 0.3 odsto.

Planirano je da Javni poziv za građane bude objavljen tokom juna, u zavisnosti od dobijenih ponuda komercijalnih banaka, građevinskih firmi, fizičkih i pravnih lica i same obrade ovih podataka. Takođe, ovim putem napominjemo da je spisak dokumentacije koju građani treba da prikupe objavljen na sajtu www.1000plus.me.

Podsjetimo, u projektu „1000+” mogu učestvovati svi građani Crne Gore koji nemaju riješeno stambeno pitanje i koji ispunjavaju propisane uslove. Kada je riječ o dugoročnim hipotekarnim kreditima, oni će se dodjeljivati sljedećim ciljnim grupama: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim građanima Crne Gore koji ispunjavanju uslove projekta a ne pripadaju prethodno navedenim ciljnim grupama. U okviru ciljnih grupa, prioritet u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju imaju porodična domaćinstva koja su samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Projekat „1000+” predstavlja šansu za sve građane Crne Gore, koji ispunjavaju definisane kriterijume, da sebi i svojoj porodici obezbijede stan po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

PODIJELI