Katnić izviđa Grad teatar

Rukovodilac Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić zatražio je od gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da mu do petka dostavi dokumentaciju vezano za organizaciju jubilarnog 30 – tog festivala Grad teatar održanog 2016.

U Opštinu stigao zahtjev Radonjića da mu se taksativno dostavi dokumentacija koja se odnosi na kupovinu, servisiranje i održavanje koje je koristio izvršni direktor Radoman.


Zanimaju ih i ugovori o unajmljivanju rent-a-kar vozila i autobusa kod drugih autoprevoznika. Takođe, istražitelji zahtijevaju da im se dostavi i dokumentacija koja se odnosi na utvrđivanje blagajničkog maksimuma u toku 2015., kada je to iznosilo 5.000 eura, kao i finansijsku dokumentaciju , naloge o izvršenim uplatama i dnevni izvještaji o prometu novčanih sredstava sa žiro računa JU „Grad teatar“ od maja do septembra 2015 .
Zahtijeva se da ims e dostavi i dokumentacija o koja se odnosi na kupovinu građevinskog materijala i korišćenje viljuškara firem „ Gugi commerce“, kao i dokumentacija oko raspisivanja tendera za pružanje usluga ishrane tokom trajanja 30-tog festivala.


Takođe, istražitelje zanima i na koji način je raspisan i realizovan tender za za pružanje usluiga tehničke podrške u toku održavanja ovog fetsivala od prije dvije godine.


Dokumentacija se traži i vezano za otpremniinu jednom od zaposlenih u ovoj kulturnoj ustanoviu, kao i isplatu jednokratskih pomoći za dva radnika.
Nova uprava Grad teatra predstavila je krajem aprila programa ovogodišnjeg 32. festivala „Grad teatar“.


Specijalno tužilaštvo osim odluka o imenovanja Radomana prvo na mjesto vd, a potom i izvršnog direktora, kao i tadašnjih članova Savjeta interesuje i kako je sadašnja vlast postavila upravu u ovoj kulturnoj ustanovi.
Zatraženo je da se dostavi rješđenje o imenovanju novog Savjeta JU „Grad tetar“ od kraja 2016. i početka 2017. sa aktima Skupštine opštine koja to potvrđuje. Zanima ih i na koji način je Radoman u martu 2017. razriješen dužnosti. Traže da im se dostavi dokumentacija koja se odnosi na traženje mišljenja Radomana od Ministarstva kulture , te pokretanje spora pred Upravnim sudom o njegovom razrješenju i imenovanju novog Savjeta javne ustanove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti