Print this page

„Pizanu“ spremaju za ljetnju sezonu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u duhu društveno odgovornog poslovanja i brige o bezbjednosti kupača angažovalo je ronioca koji je danas postavio bove sa morske strane cijelom dužinom plaže Pizana u Starom gradu. Pored ovoga na Pizani su postavljene i kante za otpatke, a na kupalištu je od sjutra obezbijeđena i spasilačka služba, odnosno jedan spasilac, koji je završio obuku za spašavanje na vodi i posjeduje Legitimaciju važeću za tekuću godinu u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore.

Ove aktivnosti Javno preduzeće sprovodi u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju uređena i izgrađena kupališta u Crnoj Gori. Na ovaj način će do konačne odluke tenderske komisije za davanje u zakup ovog kupališta i pribavljanja mišljenja od strane Ministarstva finansija na uloženu žalbu, ovo gradska plaža biti u funciji za predstojeće praznike i dolazeću ljetnju sezonu.


Podsjećamo da je u sklopu redovnih predsezonskih radova na uređenju nezakupljenih djelova morskog dobra u opštini Budva, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore prije nelkoliko dana završilo radove na ravnanju i uređenju Pizane.

Nakon uklanjanja neprimjerenih metalnih konstrukcija, prije 20-tak dana od strane ranijeg korisnika uklonjeni su i polomljeni betonski ostataci i armatura i izvršeno ravnanje platoa u neposrednom zaleđu plaže.

Ovi radovi prestavljaju samo prvu interventnu fazu uređenja, dok će sveobuhvatniji radovi biti izvedeni nakon ljetnje turističke sezone za šta je već raspisan javni tender.

PODIJELI

Tagged under