Plaža Pizana spremna za sezonu: Angažovana spasilačka služba, postavljene bove i kante za otpatke

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u duhu društveno odgovornog poslovanja i brige o bezbjednosti kupača angažovalo je ronioca koji je danas postavio bove sa morske strane cijelom dužinom plaže Pizana kod Starog grada.

Pored ovoga, na Pizani su postavljene i kante za otpatke, a na kupalištu je od sjutra obezbijeđena i spasilačka služba, odnosno jedan spasilac, koji je završio obuku za spašavanje na vodi i posjeduje Legitimaciju važeću za tekuću godinu u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore.


"Ove aktivnosti Javno preduzeće sprovodi u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju uređena i izgrađena kupališta u Crnoj Gori. Na ovaj način će do konačne odluke tenderske komisije za davanje u zakup ovog kupališta i pribavljanja mišljenja od strane Ministarstva finansija na uloženu žalbu, ovo gradska plaža biti u funciji za predstojeće praznike i dolazeću ljetnju sezonu.
Podsjećamo da je u sklopu redovnih predsezonskih radova na uređenju nezakupljenih djelova morskog dobra u opštini Budva, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore prije nelkoliko dana završilo radove na ravnanju i uređenju Pizane", naglasili su u Morskom dobru.

Nakon uklanjanja neprimjerenih metalnih konstrukcija, prije 20-tak dana od strane ranijeg korisnika uklonjeni su i polomljeni betonski ostataci i armatura i izvršeno ravnanje platoa u neposrednom zaleđu plaže.

Ovi radovi prestavljaju samo prvu interventnu fazu uređenja, dok će sveobuhvatniji radovi biti izvedeni nakon ljetnje turističke sezone za šta je već raspisan javni tender.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti