Taksisti koji je odrao turiste zabranili da vozi

Komunalna inspekcija i policija zabranila je pljevaskom preduzeću "Mili company" da angažuje vozilo registarskih oznaka BD TX 217 i vozaču N.C da ubuduće radi, nakon što je saobraćajni inspektor utvrdio da je prije dvije sedmice turistima naplatio 28,95 eura za vožnju na relaciji dugačkoj 3,8 kilometara - od Budve do Bečića, a kako prenose podgoričke Vijesti.

Gradonačelnik Dragan Krapović potvrdio je da su identifikovali vozača i udruženje kojem pripada i ocijenio da su napravili težak prestup i nanijeli veliku štetu i unizili ugled Budve kao turističke destinacije.


On je istakao da su pokušali da pronađu i goste koji su pretrpjeli neprijatnost kako bi im se lično izvinio i ponudio da im Opština plati boravak u Budvi, ali da nijesu uspjeli u toj namjeri.


Ubuduće, ukoliko bilo koji taksi prevoznik ili udruženje napravi ovakav prestup, odlučni smo da im odmah oduzmemo licence, neće moći više da se bave ovom djelatnošću u Budvi. Nova uprava odmah je krenula sa sređivanjem haosa koji je zatekla u taksi prevozu. Nijesmo izadali nijedan novi izvod iz licence, vozila je manje nego što je bilo. Desio se ovakav slučaj na početku sezone, zato ćemo svaki sličan prestup ubuduće najstrože sankcionisati.Krapović je pozvao je sve državne organe Upravu policije i Poresku upravu, da sarađuju i zajednički se pozabave tim problemom, jer je gradska uprava odlučna da u javni taksi prevoz uvede red u što kraćem periodu.

 

Start od 50 centi do eura


Zbog hitnosti, ali i nemogućnosti da se održi sjednica lokalnog parlamenta jer nezavinsni odbornik stevan Džaković već pet mjesec odbija da obezbijedi kvorum, Krapović je juče donio odluku o cijenama usluga u auto-taksi prevozu.
Odluka u koju su "Vijesti" imale uvid predviđa tri tarife -dnevnu od 6 do 22 sata, noćnu od 22 časa do šest ujutro i cijenu prevoza za ugovorenu slobodnu vožnju.
U okviru svake tarife određuje se mininalma i maksimalna cijena za svaku uslugu. Minimalna cijena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna 1 euro. Mininmalna cijena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 eura. Minimalna cijena čekanja na vožnju iznosi šest eura čas, a maksimalna 12 eura čas. Cijena dolaksa na adresu, kao i prevoza prtljaga, se ne tarifira. Vozač može, na zahtjev putnika, ugovoriti slobodnu cijenu za unaprijed utvrđenu relaciju

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja