Promocija romana "Intimna predstava" Ružice Vasić

U ponedjeljak, 4. juna sa početkom u 20h JU Narodna biblioteka Budve predstaviće najnoviji roman iz svoje edicije, djelo "Intimna predstava" autorke Ružice Vasić.

Riječ je o romansiranoj biografiji Budvanina Bogoboja Rucovića, “virtuoza pozorišne umjetnosti” – kako ga je nazvao pokojni Vlado Duletić. U svojoj relativno kratkoj glumačkoj karijeri, Rucović je ostvario vrhunske uloge na pozorišnoj sceni, a bavio se veoma uspješno režijom i prevodilaštvom.

Njegove režije su se pamtile kao ostvarenja visokog stvaralačkog dometa, rafiniranog i modernističkog izraza. Za velika glumačka ostvarenje ordenom Svetog Save odlikovao ga je kralj Petar Karađorđević.

 

Recenzenti romana “Intimna predstava” su profesor dr Darko Antović i Maja Simonović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti